Rustgevende uniformiteit door houten elementen

Pieter Schoolaert

Even ten noorden van Gent prijkt deze strakke, hedendaagse woning in een vrij open en landelijke omgeving. Samen met de opdrachtgevers ging Pieter Schoolaert op zoek naar een architect voor het project, wat leidde tot de samenwerking met CAS architecten. CAS architecten verzorgde het ontwerp en de volledige binneninrichting en -afwerking werden verzorgd door interieurarchitect Pieter Schoolaert uit De Panne. Het buitenaanzicht wordt gedomineerd door de volledig gesloten voorgevel met een afrormosia lattenwerk waarin de garagepoort en voordeur geïntegreerd werden en door zichtbeton met een warm grijze ondertoon.  


Benedenverdieping

Houten elementen, Pieter Schoolaert, hedendaagse woning, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Interieurarchitect

Pieter Schoolaert

Architect

CAS architect

Maatwerk interieur

De Laere NVwww.pieterschoolaert.be

Benedenverdieping vol houten elementen en marmer

Eenmaal in de hal valt het contrast met de gesloten voorgevel op. Grote raampartijen in zwart aluminium schrijnwerk rondom bieden hier een open zicht zowel op de achterliggende velden als op de centrale patio. Hier werd een terras in padoek aangelegd, waarin het zwembad verwerkt zit. In de inkomhal bevinden zich het ‘‘De witte muren, plafonds, maatwerkasten en houten elementen. Het handwasbekken werd zichtbaar buiten het toilet geplaatst als sfeervol detail en is uitgewerkt in eik en marmer. Aan het eind van de hal zorgen de donkerkleurige houten elementen voor de verbinding van binnen met buiten. 

De ruime en sfeervolle keuken omvat een kookgedeelte en een eiland. De kookzone is voorzien van een werkblad en spatwand in een warmkleurige en verzoette Frappuccino ‘café au lait’ marmer. Ook het eiland werd in dezelfde marmersoort uitgevoerd. Aan de achterzijde is het eiland voorzien van witgelakte houten kastdeuren met een marmerstrip bovenaan. Hierin werd onder andere de vaatwasser ingebouwd. Boven het eiland bevindt zich een ingewerkte rail met op- en inbouwspotjes.


Living

Houten elementen, Pieter Schoolaert, hedendaagse woning, the art of living

Alle leveranciers van de living

Stoffering

Living Plus

Kranen badkamer

VOLA

Living met veel opbergruimte

Als afscheiding tussen het kook/eetgedeelte en de living werd gewerkt met een kastenvolume waarin tevens de doorkijkhaard werd verwerkt. Enkele delen van het kastenvolume zijn voorzien van speelse details in marmer. De ruime zitbank is van grijze stof. Een laag witgelakt houten kastenblok, deels ook in ‘café au lait’ marmer bevindt zich aan het raam met uitzicht op zwembad en terras. In de living genieten de bewoners van absolute privacy dankzij de vrijstaande, gesloten gevel aan de straatzijde. De grijze zetel en de witte muren werden voorzien van sfeervolle contrasten in de vorm van bloemen, kunst, kussens en een zwarte salontafel. 


Buitenaanzicht

Houten elementen, Pieter Schoolaert, hedendaagse woning, the art of living

Alle leveranciers van het buitenaanzicht

Tuinontwerp

Snaet Frederiek

Garagepoort

Maldex

Liefde voor maatwerk 

De interieurarchitect kon met dit project volop zijn liefde voor maatwerk, warme materialen, houten elementen en sfeervolle verlichting etaleren. De hele woning is voorzien van bijzonder mooie details zoals ledverlichting in de meeste kasten, eiken details binnen in de kastenwanden, eikinleg in de uitgefreesde handgrepen van de kastenwanden, subtiele toetsen van marmer, zaagwerk in verstek… Pieter Schoolaert wist hier op magistrale wijze ruimtelijkheid te combineren met praktische aspecten zoals bergruimte. En verrassingselementen zoals de verlichte barkast beneden en de doorkijkdouche boven zorgen voor een speelse en stijlvolle toets.  

Editor: Media team

Datum: 22-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Germán Bourgeat