Parktuin, BVV Architecten, Tuin, Organische vormen, Strakke lijnen, Buitenkamer, Tuinkamer, Beplanting, Vijver
Parktuin, BVV Architecten, Tuin, Organische vormen, Strakke lijnen, Buitenkamer, Tuinkamer, Beplanting, Vijver
previous arrow
next arrow
Slider

  • Architect, BVV Architecten
    Boortmeerbeek | www.bvv.be
  • Tuinaanleg & Onderhoud, Mils
    Tildonk | www.mils.be

Rustgevende parktuin | BVV Architecten 

De parktuin sluit mooi aan op het de hedendaagse villa

Deze hedendaagse nieuwbouwwoning werd gerealiseerd door BVV Architecten. De aangrenzende tuin heeft de looks van een rustgevende parktuin. BVV creëerde samen met Bouwwerken Schroons de perfecte omgeving voor deze strakke villa. De tuin past perfect in de omgeving en tilt de woning naar een hoger niveau.

De woning beschikt over een aantal contrasterende elementen. Zo steken de aluminium deuren flink af tegen de roodkleurige bakstenen van het exterieur. Ook de strakke woning in de parktuin met veel organische vormen zorgt voor een interessante aanblik. Omdat de woning bestaat uit vrijwel alleen strakke lijnen, is er gekozen om deze te doorbreken door middel van imperfecte bakstenen. Normaliter worden deze stenen afgekeurd voor de bouw, maar voor de realisatie van deze woning was het vinden van deze stenen cruciaal. De muren met de misvormde stenen zorgt voor een robuust en speels effect, waardoor de woning nog beter past in de prachtige omliggende tuin.

Parktuin

Bij het ontwerpen van de tuin kwam al snel naar boven dat het belangrijk was om verschillende zithoekjes te creëren. Zo kunnen de bewoners op verschillende plekken optimaal genieten van hun prachtige ‘buitenkamer’. Door de tuin loopt aan de rechterzijde een berkenpaadje, als verbinding van voor naar achter. Aan de linkerzijde is de woning ‘open’ door de grote raampartijen. Vanuit hier is het dan ook mogelijk om heerlijk weg te kijken over de groene tuin en weilanden die zich achter de parktuin bevinden. Een prachtig stilleven om lekker tot rust te komen. Door het gebruik van verschillende hoogtes is de beplanting, heeft de tuin een hele natuurlijke look. De strakke lijnen van de woning worden ook doorgevoerd in de belijning van de tuin, wat zorgt voor eenheid in het totaalplaatje.

In de voortuin is de kelder van voorgaande woning ‘hergebruikt’. De kelder is omgetoverd tot een vijver. Het is een bijzonder element in de tuin wat zorgt voor een authentieke en eigen uitstraling.

Parktuin, BVV Architecten, Tuin, Organische vormen, Strakke lijnen, Buitenkamer, Tuinkamer, Beplanting, Vijver

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Pieter Clicteur

___

Het volledige project zien van BVV Architecten?


Web editor: Media team     |

Datum: 05 | okt | 2018


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!