Ruime villa | HC Demyttenaere
Ruime villa | HC Demyttenaere
Ruime villa | HC Demyttenaere
Ruime villa | HC Demyttenaere
previous arrow
next arrow

Ruime villa met subtiele details | HC Demyttenaere

Het eindresultaat: Perfectie zonder overdaad

Architect Hans Christian Demyttenaere heeft een bijzonder mooie stijl en daarbij weet hij een woning optimaal in te delen. Zo ook zijn eigen villa in Het Zoute, midden tussen de bossen en weiden. Hij gaf er een persoonlijke touch aan. De nieuwe, onderscheidende villa stelt niet teleur. Perfectie zonder overdaad, zo zou het eindresultaat het best samengevat kunnen worden.

Een heerlijke ruime villa met subtiele, soms revolutionaire details. Door het realiseren van verschillende topgevels onder het schitterende rieten dak is er op inventieve manier extra ruimte gecreëerd. Extra grote vensterpartijen met vrij zicht op een aanpalend natuurgebied zorgen voor een wow-effect. Ze vergroten het intense gevoel van vrijheid dat je in de villa ervaart. Echt een heerlijke plek om vrij te leven en te denken.

Buiten leven
Dat leven speelt zich in de optiek van Hans Christian Demyttenaere bij voorkeur buiten af. Daarom heeft hij rondom de woning terrassen in verschillende afmetingen gerealiseerd. Onder de rieten overkapping is het goed toeven en door het inbouwen van dakverwarming is het op alle lommerrijke plekken ook op uren dat de buitentemperatuur daalt onverminderd fantastisch vertoeven. Echt fantastisch is het uitzicht vanuit de woonkamer en de master bedroom. Natuur, bos en paarden zorgen voor een landschapsidylle. Hans Demyttenaere legde het bloot door een hoge muur in de achtertuin te slopen.

Extra grote vensterpartijen (aluminium schuiframen systeem ‘Sky-Frame’) geleverd en geplaatst door FMP Plus zorgen voor een weidse blik op het aangelegen natuurgebied. Rondom de villa houten vlonders met op de achterzijde een door Meubili geleverde loungeset.

Houten vlonder, natuurlijke omgeving, idyllisch, ruime villa, HC Demyttenaere

Woonkamer met fantastisch uitzicht, ruime villa, HC Demyttenaere

Architecturale visie, dynamiek en noviteiten
Voor wie er oog voor heeft, is de touch van Hans in de villa goed zichtbaar. Architecturale visie, dynamiek en noviteiten alom. Het werkblad in de keuken is een staalplaat, gelakt met brons en messing: een uniek en nieuw experiment. De bijzondere blauwkoper genuanceerde Murano glastegels zijn ook zeer apart. De kleur blauw loopt via het glas in de schuifpui door in de woonkamer, waar het weerspiegeld wordt in het gefumeerde glas van de boekenkast. Al het vaste meubilair in de woning heeft Demyttenaere zelf ontworpen. Stylmar heeft het vervolgens vervaardigd.

Maatwerk keuken, werkblad staal, gelakt met brons en messing, blauwkoper Murano glastegels, ruime villa, HC Demyttenaere

Zowel de keuken, het wandmeubel in de living, de dressings alswel alle inbouwkasten zijn op maat vervaardigd en geplaatst door Stylmar. Het door Fo Le Fer geleverde keukenblad in staal werd behandeld met een combinatie van pure brons en messing.

Maatwerk keuken, keukenblad in brons en messing, shutters, zonwering, ruime villa, HC Demyttenaere


“Al het vaste meubilair in de woning heeft Demyttenaere zelf ontworpen”


Woonkamer, living, maatwerk kast, televisie van Loewe, gietvloer, Liquid Floors, ruime villa, HC Demyttenaere

Alle gietvloeren in de woning zijn door Liquidfloors aangebracht.

Een ruimtelijk geheel
Blauw is een accentkleur in huis. Helderwit is de dominante kleur. Van onder tot boven ligt er een schitterende sneeuwwitte gietvloer van Liquid floors. De vloeren en trappen gaan naadloos over in gepleisterde en witgeverfde wanden en plafonds. Door subtiele details en kleurschakeringen oogt het geheel ruimtelijk en niet steriel. Dat geldt zeker voor de master bedroom, waar een Muranowand van groen glas in de douche een heuse eyecatcher vormt. “Het was best gewaagd, maar ik ben zeer te spreken over het eindresultaat”, aldus Hans. Ook de andere vier slaapkamers en zelfs de fitnessruimte op zolder zijn voorzien van een eigen badkamer.

Slaapkamer, master bedroom, uitzicht, licht, ruime villa, HC Demyttenaere

Badkamer, ruimte, licht, wastafel, wit, strak, ruime villa, HC Demyttenaere


“Door subtiele details en kleurschakeringen oogt het geheel ruimtelijk en niet steriel”


Shou Sugi Ban
Bijzonder is het experiment met het zwartgebrande hout, waarmee de gevel van de woning is bekleed. Deze bijzondere gevelbekleding matcht perfect met het rieten dak. Shou Sugi Ban (gebrande cipres) is een eeuwenoude Japanse techniek. Houten panelen worden in een oven gebrand, waardoor ze een unieke koollaag krijgen. De oerkracht van het vuur blijft hierbij zichtbaar in de kleur en textuur van het hout. Alle bewerkte houtsoorten hebben hun eigen structuur en toepassingen, zowel esthetisch als bouwfysisch. Het Zwarthout/Shou Sugi Ban wordt onder meer toegepast als duurzame esthetische gevelbekleding, in moderne interieurs en voor bijzondere meubels.

Hans Christian Demyttenaere heeft oog en gevoel voor stijl en daarnaast een fascinatie voor mooie en bijzondere dingen. Dat heeft hij met deze villa nogmaals bewezen.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Hendrik Biegs

 

Meer projecten van HC Demyttenaere

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: