Ruime, luxueuze villa in residentiële wijk

Rebecca Gerrits

Rebecca Gerrits ontwerpt vernieuwende interieurs waar functionaliteit en esthetiek centraal staan. In samenspraak met de klant kiest ze voor een doordachte indeling en de juiste materialen. En dit zowel voor nieuw- als vernieuwbouw. Ze staat garant voor de volledige afwerking. “Ik gebruik veel natuurlijke materialen, van strak tot landelijk. Ik sta voor onderhoudsvriendelijk, praktisch en harmonieus. En dat allemaal persoonlijk samengevat in de wensen van de klant”. 


Eetgedeelte

Interieurontwerp, vernieuwing, Rebecca Gerrits, The Art of Living
Interieurontwerp, vernieuwing, Rebecca Gerrits, The Art of Living

Tijdloos 

De opdrachtgevers kochten dit hoekhuis in 2014. Vooral de ligging was belangrijk: palende aan het Nationaal Park, kortbij het stadscentrum en een goede uitvalsbasis naar de snelweg, waren de juiste troeven. Maar het huis bleek na een aantal jaren aan vervanging toe, want de woonst was redelijk uitgeleefd. Renovatie was geen optie. Architect Koen Laurijssens (Zesth.be) heroriënteerde het huis, waardoor er meer ruimte kwam voor de tuin. En binnenhuisarchitecte Rebecca Gerrits (rebeccagerrits.be) mocht aan de slag. “De bouwheer wenste een warm, huiselijk interieur met veel opbergruimte, een goede flow en veel daglicht. Zowel kids als ouders moesten een eigen plek krijgen en de beleving met de tuin was cruciaal. Tot slot moest het geheel tijdloos strak en zeer onderhoudsvriendelijk zijn, “blijkt het. Achter de zwarte deur kom je in de frisse inkomhal met doorzicht naar de leefruimte en de tuin. De vestiaire en het gastentoilet zijn mooi weggewerkt in een wand van wit lakwerk. Een eiken trap leidt naar de bovenverdieping, waarbij de onderste trede keramisch is. Net zoals in de keuken. Zachte zandtinten komen overal terug in het huis. De ronde lampjes zorgen voor een speels detail. Eyecatcher is zeker de mooie hanglamp. Hoe gesloten de voorgevel is, zo open oogt het huis reeds vanaf de hal. De ruimte onder de trap is vrijgelaten om het open gevoel te versterken. Via een pivoterende staalzwarte glazen deur kun je de royale leefruimte reeds zien. De zwarte accenten van buiten worden overigens her en der subtiel naar binnen gehaald. 

Kloppend hart van de woning 

Het kookeiland met keramisch blad in travertin natuursteen is zeer gemakkelijk in onderhoud. Het lijkt een massief blok, maar de barkrukken geven er een lichtere look aan. De kookzone kan via indraaipanelen mooi dicht worden gedaan, waardoor er een rust over de keuken neerdaalt. Anderzijds is het handig om alle apparaten kort bij de hand te hebben. Gekookt wordt met inductie. De apparatuur is van Miele, de dampkap Novy. Let op de Trizo21-spotjes boven het eetdeel. En verder veel kastruimte in eikenfineer en lakwerk door heel het huis. Idem voor de travertinlook, die hier en daar gouden messingaccentjes krijgt. Ook verrassend is een onopvallende pivoterende deur in de wand, die toegang geeft naar de achterinkom en de overdekte carport. Hier bevindt zich tevens een tweede toilet en wordt een eerste wasplaats met berging discreet weggestopt. Leuk ergonomisch detail: uitschuifbare lades voor de drankbakken. De keramische vloertegel loopt gelijkvloers ook overal verder en dit in combinatie met parket in de zithoek en bureauruimte. 


Leefruimte

Interieurontwerp, vernieuwing, Rebecca Gerrits, The Art of Living
Interieurontwerp, vernieuwing, Rebecca Gerrits, The Art of Living

Aparte deelruimtes 

De keuken loopt over in de leefruimte. De open gashaard is zeker een troef. Er is overal vloerverwarming. Je hebt hier zicht op het overdekt terras met houthaard. Een toffe barkast en een grote eiken tafel vangen meteen je blik. De tv-hoek voor de kids doet ook dienst als gamingroom. Hij is afsluitbaar met een schuifdeur waardoor gamegeluiden en soundeffecten binnenskamer blijven. Voorts is er nog een studeerruimte met lage kasten als zitbank en een wand voorzien van magneetverf waar alle reismagneetjes worden verzameld. Via een galerij, met zicht op de tuin en anderzijds de straat kom je in de home-office. Er wordt immers regelmatig van thuis uit gewerkt. Merk hier de vele opbergkasten op. De eikfineer en indirecte verlichting zorgen voor een warme afwerking. Tot slot nodigt het salon uit tot relaxen in de iconische Eames Lounge chair. De tv in deze zithoek kan mooi verstopt achter een g-greep schuifwand. De gashaard zorgt voor sfeer en warmte. 


Bovenverdieping

Interieurontwerp, vernieuwing, Rebecca Gerrits, The Art of Living

Twee regendouches 

Op de bovenverdieping voert een overloop naar drie kinderkamers met badkamer en toilet. Twee ervan zijn identiek, de derde heeft een iets andere opstelling door de aanwezigheid van een groot raam. Overal opnieuw voldoende kastruimte met op hoogte gestelde lades, handig om de kleren klaar te leggen. Op deze etage is eveneens een wasberging – zelfs met waskoker – voorzien. Hier heeft de architect ervoor geopteerd dat alle deuren aan de gangkant één lijn geven. Inverse blokkaderdeuren zorgen voor veel daglicht zonder inkijk. De ouders slapen in een apart gedeelte. Twee veluxraampjes vangen het daglicht in de dressingruimte met grote spiegel en make-up tafel. Na een lange dagtaak is het volop genieten van de infraroodcabine. Net als bij de kinderen is de badkamer van de ouders voorzien van een dubbele wastafel en ruime inloop-regendouche. In de opbergruimte vind je een kledingroede, handig voor de badjassen. Opvallend: een Japans toilet. De master bedroom heeft een subliem uitzicht op de tuin. Ze is zeer rustgevend. Leeslampjes en opbergtafeltjes in eikenfineer vormen de bedwand bij de boxspring. De warme stofkeuze en parketvloer dragen bij aan de slaapkwaliteit.  


Exterieur

Interieurontwerp, vernieuwing, Rebecca Gerrits, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Buitenschrijnwerken

Pro-Frame

Volwaardig bijgebouw 

Het overdekt terras is volledig afsluitbaar door de glasschuifwanden waardoor je deze ruimte als een volwaardige bijbouw alle seizoenen door kan gebruiken. Een buitenkeuken is in optie. Handig is de opbergruimte bij de garage. Het ingebouwd zwembad dat gradueel dieper gaat zorgt voor een blijvend vakantiegevoel. Een robot onderhoudt het gazon dat ruimte biedt om een balletje te trappen. De tuin is trendy met organische vormen en Portugese laurier en eik. Ondanks dat het een hoekhuis is, heeft men weinig inkijk. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 01-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen

Fotografie: Dré Wouters