Ruime en lichtrijke vakantiewoning op prachtig landschap

Fleury de Bock

De achtergevel en de vrijstaande zijgevel vormen één grote raampartij met prachtige zichten op de achterliggende landschap en polders. Twee erkers in glas halen nog meer licht naar binnen. De keuken bestaat uit een donkere kastenwand in gebrande eik en een eiland met witte onderbouw en werkblad in goudkleurig geaderd kwartsiet. Het eiland is voorzien van een gasfornuis met ingebouwde dampkap. Ook het werkblad van het spoelgedeelte is in kwartsiet. 


Keuken

Landschap, fleury de bock, the art of living

Alle leveranciers van de keuken

Parketvloer

Gustaaf Seghers

Maatwerk keuken

Interieur Ter Doel

keukenkraan

AQUALEX nv
Landschap, fleury de bock, the art of living

Een zee van licht

Achter de voordeur in de gevel met eerder beperkte breedte ontvouwt zich een verrassing van formaat. De inkomhal is aan de linkerzijde voorzien van een ingebouwde witte maatwerkkast. Aan de rechterzijde werd gewerkt met gebrande eik. In deze donkere wand met vestiairegedeelte zit ook de deur van het gastentoilet ingewerkt. In plaats van de verwachte kleine, knusse kamers treffen we, achter een glazen deur, de volledig opengewerkte leefruimte aan, die de keuken, de eetruimte en het salon bevat.

De grote, witte eettafel van MDF Italia doet tevens dienst als bureau en wordt geflankeerd door acht zwarte Flexform-stoelen met handgevlochten, lederen rugzijde. Op de vloer ligt een eiken parket in visgraatmotief. Voor de verlichting viel de keuze op witte opbouwspotjes van Davide Groppi en het koperkleurig kraanwerk harmonieert perfect bij het overheersend wit met zwarte accenten. Een bijzondere aandacht voor details blijkt uit de afdekplaatjes van de stopcontacten in de vloer, die ook in parket uitgewerkt zijn en de stopcontacten aan het eiland in kwartsiet. In een hoek werd de draaitrap met Z-vormige treden in eik op een speelse manier geïntegreerd in het interieur.


Woongedeelte

Landschap, fleury de bock, the art of living

Living

Het aansluitende salon biedt een inspirerend uitzicht op de zuidwest gerichte tuin, het zwembad en het achterliggende landschap. Een witte wand met bibliotheeknis bevat de tv en is onderaan voorzien van een zwarte band met verticale spijlen waarin de gashaard verwerkt zit. Een stoffen Flexform-zitbank in gebroken wit nodigt uit tot ontspannen luieren. Deze zitbank werd mooi uitgelijnd op de grote glazen erker achteraan en harmonieert perfect met de salontafel in moeraseik, de bijzettafel met ruw bronzen blad en het handgeknoopte tapijt. In de grote erker werd een chaise longue in bruin nubuckleder geplaatst. Tussen de rug van het salon en de tweede, kleinere erker bevinden zich een lage tafel met blad in calacatta oro en een Flexform-zeteltje met stoffen bekleding van Missoni. Zorgvuldig geselecteerde kunst en decoratie-objecten, waaronder schalen van Vincent Van Duysen en de ‘birds’ van Eames, completeren het geheel. Alle gordijnen in de leefruimte zijn geautomatiseerd en voorzien van ingewerkte rails. Het zijn witte, wollen gordijnen met nonchalant uitgerafelde boord onderaan.


Verdiepingen

Landschap, fleury de bock, the art of living

Alle leveranciers van de verdiepingen

Zwembad

FOU D’EAU zwembaden

Ramen en Deuren

Pouleyn
Landschap, fleury de bock, the art of living
Landschap, fleury de bock, the art of living

Verdiepingen

De trap, met ledverlichting in de leuning, leidt naar de nachthal op de eerste verdieping. Opvallend, of juist niet, zijn hier de plinten die in het muurvlak werden aangebracht en de kamerhoge deuren. Op de eerste verdieping treffen we twee identieke kleinere slaapkamers met doucheruimte aan, evenals de mastervleugel. De kleine slaapkamers werden uitgewerkt met witte kastenwanden en met dezelfde opbouwspotjes als beneden. De vloer wordt extra verlicht door kleine, ingebouwde spotjes net boven de plint. De badkamer bij de kleinere slaapkamers beschikt over een lavabomeubel en een douche, beide afgewerkt met kwartsiet. Het koperkleurig kraanwerk zorgt voor een warme toets. De dressing in de mastervleugel beschikt over witte kastenwanden langs beide zijden en een boograam tot op de grond. Ook hier vinden we ingefreesde grepen op alle kastdeuren. In de masterslaapkamer kijk je vanuit een hoekraam naar de prachtige vergezichten. Ook hier werd een mooie uniformiteit nagestreefd, onder meer door het textiel in zachte tinten en de witte opbouwspotjes in het hoofdbord van het bed, dezelfde als deze op het plafond. In de masterbadkamer vinden we een vrijstaand ligbad. Zowel het blad van het hangend lavabomeubel als de wanden van de douche zijn in kwartsiet. Net als in de andere badkamers werd hier het koperkleurig kraanwerk herhaald.

Een tweede trap leidt naar de zolderverdieping. ‘Zolderverdieping’ is echter oneerbiedig uitgedrukt. Hier treffen we immers nog een ruime, volwaardige slaapkamer aan, met dressing en doucheruimte. De sfeer van het gelijkvloers en de eerste verdieping, op vlak van kleuren en materialen, wordt ook hier doorgetrokken. De badkamer achter een schuifdeur is voorzien van een was- en technische ruimte. In deze vakantiewoning werd elke vierkante centimeter optimaal benut, met als resultaat een bijzonder ruim gelijkvloers en 4 slaapkamers plus drie badkamers op de verdiepingen. De sfeer die Fleury De Bock in de woning wist op te roepen, straalt een rustgevend vakantiegevoel uit, helemaal naar wens van de eigenaars.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 29-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Pilarshoots