Ruim penthouse vol maatwerk en Art Deco verwijzingen

Britt Thomas

Britt Thomas paste er edele en duurzame materialen toe net als verfijnde afwerkingen, die geleid hebben tot een rustgevende, uniforme sfeer. Het beheerste kleurenpalet wordt door de bewoners per seizoen bijgestuurd door middel van zorgvuldig gekozen accenten, kussens bijvoorbeeld. Het penthouse is ruim en functioneel ingedeeld, met het salon, de maatwerk keuken, de eetplaats, een barzone met loungehoek, een thuiskantoor en een eerste slaapkamer op het gelijkvloers. Op de verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers met gedeelde badkamer en de mastersuite.


Entree

maatwerk - britt thomas - the art of living

Alle leveranciers van de entree

Metalcoating

Lakkerij Vergote

Interieurarchitect

Britt Thomas Interieurarchitectuur

Binnenkomen in stijl

Via de lift, die uitgeeft op de privé-overloop, komen we in de ruime inkomzone met vestiairegedeelte en gastentoilet. Het eiken parket in Metalcoating My-Bronz: Lakkerij Vergote Interieurarchitect: Britt Thomas Interieurarchitectuur Britt Thomas 109 visgraatmotief, dat overal doorloopt in het appartement, zorgt voor een warme, tijdloze en sfeervolle toets. Al bij binnenkomst in de inkomzone krijgt de bezoeker, door of langs de wand in rookglas, een glimp van de leefruimtes te zien. Net voor deze deur bevindt zich links de eiken trap naar de verdieping. Wanden en deuren werden hier, net als in de rest van het appartement, afgewerkt in een zachte, witte kleistuc. Prachtig maatwerk!


Salon

maatwerk - britt thomas - the art of living
maatwerk - britt thomas - the art of living

Hout en brons

In het salon bevindt zich een plafondhoge wand in een donkere metaalcoating. De wand bevat een haard en een wegschuivend paneel waarachter zich de tv bevindt. In open toestand bedekt de wand een witte nis, waarin kleine kunst- en decoratieve objecten geëtaleerd zijn. Het tapijt, de zachtgrijze en blauwgroene meubelstoffen en het zorgvuldig geselecteerde meubilair van RR interieur staan er garant voor een cozy sfeer. De aansluitende loungehoek wordt gedomineerd door een volledige maatwerkkastenwand, die doorloopt in een lambrizering. Met een brede, afgeronde hoek en een uitvoering in donker gevernist eikfineer wordt hier een hedendaagse art-decosfeer opgeroepen. Ook de wandverlichtingsarmaturen verwijzen naar deze stijl. In de wand bevindt zich een bargedeelte met grote nis voor glazen en flessen. Op de vloer een rond, veelkleurig tapijt dat alle toegepaste tinten in het appartement met elkaar verbindt. De organisch gevormde hoekzitbank van grijze stof werd opgefleurd door kleurrijke accenten, zoals kussens en designbijzettafeltjes.

In de keuken van dit penthouse werd gewerkt met een witgelakte kastenwand die mooi harmonieert met het spoelgedeelte waar licht vergrijsd eikfineer primeert. De spatwand in metaalcoating zorgt voor een warme toets en contrasteert met het blad in calacattamarmer met zachtgekleurde adering. De eikfineer kastenfronten werden uitgefreesd met een fijn opstaand randje rondom. De randjes fungeren tevens als grepen. Zwart kraanwerk zorgt voor de finishing touch. Het kookeiland in witgelakt hout is voorzien van een massief blad in calacatta. Boven het eiland een imposante, bronskleurige Italiaanse designpendel die eveneens een art-decosfeer oproept. In het marmer van het lange kookeiland werd een zitbank uitgespaard, die aansluit op een gezellige ontbijthoek. De vrouw des huizes kookt bijzonder graag én veel en beschikt in deze keuken over alle faciliteiten om zich helemaal uit te leven. Boven de grote eettafel met licht organisch gevormd blad is opnieuw een art-decotoets te vinden, ditmaal in de vorm van twee unieke strakke glazen designpendels.


Bovenverdieping

maatwerk - britt thomas - the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamer

CT-O

Natuursteen

Potier Stone
maatwerk - britt thomas - the art of living
maatwerk - britt thomas - the art of living

Coziness primeert

Op het verdiepingsniveau bevinden zich twee slaapkamers met gedeelde badkamer, evenals de mastersuite. De masterslaapkamer bevindt zich gedeeltelijk onder het schuine verdiepingsdak. Ook op andere plaatsen in het appartement heeft interieurarchitecte Britt Thomas alles in het werk gesteld om het zichtbare effect van de schuine dakhelling zoveel mogelijk te temperen. Het masterbed staat vrij en is aan de achterzijde van het hoofdbord voorzien van een zitbank, die uitgeeft op de open dressing. Deze zitbank is uitgewerkt in alcantara en past perfect bij de dressingkasten, die bekleed zijn met textielbehang in een identieke, gewolkte look. Het bed wordt geflankeerd door twee staanlampen en een poef/nachtkastje in roze fluweel die een verfijnd boudoirgevoel geven aan het geheel. Bronskleurige op- en inbouwspotjes maken de sfeer compleet. Achter het bed, in de en-suite-badkamer, bevindt zich het ligbad met omkasting in calacatta, afgescheiden van de dressing met een wand in rookglas. Aan de andere zijde van het bad vinden we het witgelakte lavabomeubel met calacatta blad waarin één lang wasbekken werd uitgefreesd. Een grote deur in rookglas zorgt voor de afscheiding met de ruime inloopdouche. Naast de douche bevindt zich nog een kastenwand in licht vergrijsde eikfineer. De hele inrichting en afwerking van dit appartement berusten op verfijnd maatwerk en een uitgekiende materialenkeuze, met de juiste accenten op de juiste plaats. Hoewel het een penthouse betreft werd toch veel aandacht besteed aan het bekomen van een rustgevend vakantiegevoel met zeer veel zin voor functionaliteit.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 27-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Thibault Debaene