Ruim appartement met gashaard als eyecatcher

Sur Mesure

Knokke-Heist blijft tot de verbeelding spreken. Er valt altijd iets te beleven. Een mondaine kustgemeente met de allures van een stad en toch vlak bij de natuur. Denk aan het Zwin. Vandaar dat er heel wat vraag is naar een tweede verblijf. Ons gastgezin betrekt er een ruim appartement, van 103 vierkante meter, op een zucht van de zee. Het is een nieuwbouwproject van Aedimar, bekend residentieel ontwikkelaar aan de kust. Het interieur beschikt over dezelfde uitstraling als de buitenzijde. Daar heeft interieurarchitect Caroline Pittery van Sur Mesure voor gezorgd. 

 


Benedenverdieping

Gashaard, Sur Mesure, betonlook, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Interieurarchitect

Sur Mesure Interieur

Maatwerk meubilair

Locas

Parket vloeren

Zarbia

Binnendeuren

Fore

Interieur met gashaard

Het is een warm gezin. Dus koos men een mix en match van warme en koude materialen. Dat maakt het interieur iets spannender, al blijft toch de rust primeren. Men ging voor bruut eikenhout, waar bewust de kwast of knoest in voorkomt. Dat zie je ook in het keukenblok met opbergkasten. Het keukenblok zelf is in ‘Mystic White’ natuursteen gevat, afgewerkt met een Xquise oppervlaktebehandeling, ontwikkeld in eigen atelier en gegarandeerd vlekbestendig. Het gezin wil graag vrienden ontvangen, de open keuken met bar element staat dan ook garant voor het gezellig samenzijn.  

Geen scheidingslijn tussen de verschillende functies als keuken, eetkamer, salon, kan ervoor zorgen dat de ruimte aan charme inboet. Hier niet dus, want door de keuze van verschillende materialen, creëer je toch een zekere begrenzing. Zo zijn de natte ruimtes, denk keuken en badkamer, voorzien van authentieke Pietra Dei Medici vloertegels, terwijl de rest bestaat uit een stijlvol natuurlijk lichter parket. De kleur verwijst naar het strand en contrasteert mooi met de kasten of de wand met de gashaard. De gashaard in een mooi design van zwart metalen lattenwerk vormt het middelpunt van het appartement. De gashaard staat op hoogte en zorgt door de zgn. levensechte namaak – houtblokken met mooie vlam voor de juiste sfeer. 


Bovenverdieping

Gashaard, Sur Mesure, betonlook, the art of living

Architectonisch verhaal 

Overigens, alle materialen keren terug door heel het appartement heen, waardoor er een harmonie van rust ontstaat. Zo komt Rotan ook terug als bank aan de voet bij de boxspring in de master bedroom. Hier hebben we o.a. met spiegels gewerkt om een ruimer effect te creëren. Elegant vakmanschap dat garant staat voor een ultieme slaapkwaliteit. In de tweede slaapkamer is gekozen voor een meubel op maat. Het is een hoogslaper, met beneden een 2-persoonsbed. Zo wordt ook deze ruimte optimaal gebruikt. In de badkamer zorgt gebruiksvriendelijke douche voor comfort. Waar men net zoals in de keuken koos men voor black washed chroom.  

Het mag duidelijk zijn, Sur Mesure vertaalt het verhaal van de klant naar een eigen visie, waardoor de signatuur telkens weer herkenbaar blijft. Het esthetisch tijdloze lijnenspel in het appartement zorgt voor een harmonische gemoedsrust, waardoor je meteen in een architectonisch verhaal stapt van kleur, duurzame materialen en precisie. En dat is in dit high- -end appartement niet anders. 

Editor: Media team

Datum: 10-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen geschreven voor magazine nr.6 2021