RoND: de nieuwste betonnen vloerplaten met een hoekje af

Ebema

Vertrek van een ronde vloerplaat met een fikse diameter van 170 centimeter. Neem een hap uit een aantal elementen. Speel met verschillende diktes en hoogtes. En plots ontstaat er een productlijn die een wereld van mogelijkheden biedt voor stadsontwerpers, landschapsarchitecten, tuinarchitecten én particulieren. Maak kennis met het universum van RoND: ronde betonnen schijven die met hun aaibare karakter een glimlach op elk gezicht toveren. 

 

Betontegels, gamma RoND, Ebema, The Art of Living

Perfect voor ieder tuinontwerp

RoND is het nieuwe ‘blij’. Zeker in een tijd dat alles recht en strak oogt. En de wereld meer dan ooit nood heeft aan minder strenge vormen. Net daarom brengt Ebema_Stone&Style deze nieuwe organische lijn van ronde Eurodal vloerplaten op de markt. Een lijn die tot stand kwam met dank aan een onooglijk porseleinen tegeltje. Ze kunnen als stapsteen in je tuin worden geplaatst, waar je kinderen fluitend hinkelen van de ene ronde stapsteen naar de andere. Of plaats een ronde vloerplaat aan je vijver, en geniet van je tuin met de voetjes in het water. Ook kunnen de vloerplaten als wandelpad van ronde vormen worden verwerkt. De betonnen vloerplaten zijn effectief wel toepasbaar in ieder tuinontwerp. 

RoND hoort naast de Grootformaten Smooth en Eurodal Residential vloerplaten ook tot het XL-gamma. RoND combineert perfect met de Grootformaten.

Betontegels, gamma RoND, Ebema, The Art of Living

XL-gamma 

De Eurodal Residential vloerplaten en de verfijnde grootformaten in Smooth beton: dat is het XL-gamma!  Een gamma met terrastegels en vloerplaten in beton met een lengte van meer dan 100 centimeter. Met daarbij ook gootplaten voor waterafvoer en boomplaten die ruimte bieden aan groen rondom de woning. Oerdegelijke betonnen tegels te gebruiken als indrukwekkende terrastegel, inrit of parkeerplaats, als stapstenen of als (zwevende) trappen. Enkel Smooth grootformaten kunnen niet als inrit gebruikt worden. Het gamma past bij elk type woning, van modern tot eigentijds. RoND behoort tot het XL-gamma en is perfect met de Eurodal Residential vloerplaten en Smooth grootformaten te combineren. Kies uit op maat gemaakte randstenen en aanpasbare hoekstukken voor een uniek ontwerp.

Betontegels, gamma RoND, Ebema, The Art of Living

Spelen met vormen 

Samen met Co.Studio heeft Ebema_Stone&Style dit gamma op de markt gebracht. Naast de ronde vorm kan er met nog andere vormen worden gespeeld, denk hierbij aan een maanvorm. Het geeft de tuin een speels, maar ook luxe uitstraling. Zeker wanneer je ook nog eens verschillende hoogtes combineert: 16 centimeter, 32 centimeter, 48 centimeter, 64 centimeter tot zelfs 80 centimeter. Dan kun je niveauverschillen overbruggen, zitelementen introduceren, noem maar op. Maar ook als tuinpad of voor een speelse verharding in een stadstuin zijn deze ronde vloerplaten een droom. Ze komen in twee kleuren, namelijk Griza en Blue Velvet gezuurd. Je kunt ze dus bijvoorbeeld mooi laten contrasteren met het XL-gamma van Ebema. 

Betontegels, gamma RoND, Ebema, The Art of Living

Geen enkele rem op de verbeelding 

In het RoND-universum staat er geen enkele rem op je verbeelding. Betontegels in 10 vormen en 4 diktes zorgen voor een speelse waaier aan mogelijkheden. Tuinaanleg was nooit eerder zo leuk, tuinontwerp nooit eerder zo prikkelend. Ideaal om zelfs je meest creatieve ‘RoND’-werpen te realiseren. Van inrit tot terras, van tuinpad tot buitenkamers. Verrassen met kunstzinnige patronen? Uitsparingen voor bomen of planten? Experimenteren met diverse diktes? Een RoND-zitelement in je ontwerp integreren? Laat je maar eens goed gaan. En omdat waterdoorlatendheid een ‘hot issue’ is, lenen de RoND-elementen zich ook uitstekend voor een mozaïek met tussenliggende voegen. Zodat het hemelwater vlot in de bodem infiltreert. 

Betontegels, gamma RoND, Ebema, The Art of Living

Esthetisch waterdoorlatend  

Waterdoorlatende- en waterpasserende verharding: ze worden steeds belangrijker om wateroverlast tegen te gaan en onze grondwatervoorraden op peil te houden. RoND is een water passerende oplossing, bovendien dragen de betonnen vloerplaten bij aan de uitstraling van je tuin waarbij speelsheid en esthetiek een grote rol spelen. Experimenteer met diverse betontegels in verschillende diameters en fijne of grotere voegen. 

Wil je meer lezen over buitentegels? Klik dan hier!

Editor: Media Team RRO

Datum: 06-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Ebema