Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD
Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD
Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD
Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD
Restaurant Chaflo & Co | Bouw-iD
Restaurant Chaflo & Co | Bouw-iD
Restaurant Chaflo & Co | Bouw-iD
Restaurant Chaflo & Co | Bouw-iD
previous arrow
next arrow

Bouw-iD steekt restaurant Chaflo & Co in een nieuw jasje

Een mooie wijnbistro waar je ook heerlijk kunt eten

Meer dan vijfhonderd wijnen sieren het assortiment van restaurant Chaflo & Co en vragen erom ontdekt te worden. Net als de gerechten uit de klassieke keuken met een mediterraan tintje. Om u als gast optimaal te laten genieten, werd het pand onder professionele begeleiding van Bouw-iD grondig verbouwd en in een uitnodigend nieuw jasje gestoken.

Begonnen als wijnhandel groeide Chaflo & Co in korte tijd uit tot een mooie wijnbistro, waar je ook heerlijk kunt eten. Er is een tapasbar en een menukaart vol bijzondere gerechten, bereid met kraak verse producten. Gasten kunnen uiteraard rekenen op een passend wijnadvies. Wie enthousiast is over zijn keuze, kan de betreffende wijn direct aankopen in de aangrenzende wijnboetiek Time2Wine.

Snel proces
Sinds de verbouwing – uitgetekend door architectenbureau Baeyens & Beck – biedt het restaurant plaats aan zo’n tachtig personen. Aan de wijnbar, die verbonden is met het restaurant, is het heerlijk tapas eten. En voor wie iets te vieren heeft en vijftig tot zestig mensen wil uitnodigen, is er nu een aparte feestzaal. Bouw-iD wist de complete verbouwing binnen vier maanden te realiseren. Slechts één maand moest Chaflo & Co zijn deuren sluiten.

de stalen ramen en deuren, geleverd door Pieter Van Damme, geven het geheel charme, Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD


“De stalen ramen en deuren geven het geheel charme”


Wijnbar, houten barkrukjes, plankenvloer door Parketlounge, Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD

Warm, uitnodigend interieur
Het interieur, uitgedacht door de stylisten van Cazelle, geeft direct bij binnenkomst een warm gevoel. Met zijn warme tinten, maar toch vrolijke kleuren heeft het iets uitnodigends. Ook de stalen ramen en deuren, geleverd door Pieter Van Damme, geven het geheel charme. Ze combineren een moderne en een klassieke uitstraling. “Deze ramen vormen een mooie scheiding tussen de keuken en de tafels in het restaurant”, vertelt Guy Speltdooren, directeur van Bouw-iD. “Zo hebben de gasten aan tafel geen last van tocht en geluiden uit de keuken.” Ook de decoratieve, natuurstenen elementen (geleverd door Stone West) fungeren als roomdividers.

De firma Tormax plaatste elektrische schuifdeuren. Op de wanden strak pleisterwerk, afgeleverd door de firma In ’t Wit. Hun nevenbedrijf, In ’t Kleur, heeft de schilderwerken uitgevoerd. De firma Isotrie voorzag het nieuw aangebouwde deel van het restaurant van vloerisolatie. In het restaurant zelf liggen keramische tegels, de feestzaal is voorzien van parket en de wijnboetiek van een plankenvloer, geleverd door Parketlounge.

Interieur door Cazelle, warme tinten, meubilair door Astranova, Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD


“Je hoort als gast de mensen aan het tafeltje naast je nauwelijks nog praten”


Gashaard van Heynicnk, ambiance, eyecatcher, Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD

Perfecte akoestiek
Je hoort als gast de mensen aan het tafeltje naast je nauwelijks nog praten, dankzij kleine ingrepen van Bouw-iD om de akoestiek te verbeteren. Zo zit er geluiddempend materiaal in het plafond en zijn de zitmeubels van stof zodat ze veel geluid absorberen. Vrijwel alle ramen zijn voorzien van gordijnen van Maison M, wat het geluidsniveau nog verder omlaaghaalt. Ook een aangename temperatuur is te garanderen dankzij warmtepompen en airco van Alfa Coolings Technics en een luchtregulatiesysteem onder de stoelen. KG Elektro zorgde ervoor dat alles is voorzien van de laatste technische snufjes.

Feestzaal, parketvloer, lichtinval, shutters, Restaurant Chaflo & Co, Bouw-iD

Eyecatchers
Techniek en comfort zijn mooi, maar het oog wil ook wat. Dat heeft het team van Cazelle goed begrepen. “Zo was de keuze van het meubilair – geleverd door Astranova – heel doordacht”, vertelt Speltdooren. “Cazelle wist stoffen knap te combineren voor het juiste, visuele effect.” In het midden van het restaurant nodigt een gashaard van Heynicnk uit tot een goed gesprek in een aangename ambiance. Een eyecatcher is ook de toog, een staaltje vakmanschap van meubelatelier De Jaeger. De stukken natuursteen zijn al op voorhand op maat gemaakt en wel zo dat de toog al bijna klaar was op het moment dat het meubilair werd geplaatst. Schrijnwerker Cordier Cédric was steeds op de juiste plek om alles in het interieur van de juiste afwerking te voorzien.

 

Tekst: Janneke Sinot & webredactie
Fotografie: Restaurant Chaflo & Co ©

 

­­­___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: