slider3
slider2
slider
slider1
previous arrow
next arrow

 • Interieurarchitect
  Degraer Interieurarchitecten
  Kortrijk | www.degraer.com
 • Hekwerk, poort, maatwerk kasten, keuken
  Tweepunteen 
  Kortrijk | www.tweepunteen.be
 • Dakpannen
  Bouwmaterialen Modde
  Heule-Kortrijk | www.modde.be
 • Raamdecoratie, schilderwerken, spanplafond
  Kordekor
  Kortrijk | www.kordekor.com

Residentieel wonen | Degraer Interieurarchitecten

Residentieel wonen in een nieuwe woning, maar in toenemende mate ook het renoveren van een bestaande woning, is vaak het verwezenlijken van een levensdroom. Diederik Degraer is in alle opzichten de aangewezen partner om die droom waar te maken. Bij de totaalrenovatie van een karakteristieke villa stelde de interieurarchitect het met een impressionant eindresultaat wederom onder bewijs.

Een artsenkoppel met drie kinderen raakte enkele jaren geleden verliefd op een karakteristieke villa in het residentieel segment, nabij de Belgische kust. In de leefpraktijk bleek de riante blingbling woning echter vooral onpraktisch. Na een speurtocht op internet kozen de bewoners voor Degraer Interieurarchitecten én een totaalrenovatie.

luxe vakantiehuis, degraer, the art of living


“Bijzonder maatwerk en zekerheid gaan hand in hand”


luxueus interieur

Overal in de villa is het eindresultaat fraai, harmonieus en functioneel. Functie en esthetiek van een ruimte kun je dan ook met een gerust hart aan Degraer Interieurarchitecten overlaten. Achter elke hoek gaat een ontdekking schuil. En evenzeer vormen zichtlijnen en looplijnen een samenspel dat natuurlijk aanvoelt. De look is tijdloos strak en elegant. De technieken op het gebied van comfort, energie en ventilatie zijn supermodern.

luxe vakantiehuis, degraer, the art of living

De combinatie van wit en hout geeft de woning een frisse uitstraling.


“100% garantie op kwaliteit budget en timing”


luxe vakantiehuis, degraer, the art of living

Eigentijds interieur

Een fraai eigentijds interieur in een combinatie van witte kleuren en hout domineert het beeld. “Hout geeft het geheel een warme en natuurlijke touch. Het huiselijke gevoel wordt op die manier in de hand gewerkt. Wit zorgt voor een open, fris gevoel en houdt het geheel neutraal. Daardoor hebben de bewoners heel wat vrijheid op het vlak van meubels en decoratie”, zet Diederik Degraer uiteen. Dat blijkt! Originele meubelstukken als de klassieke kast in de eetkamer, de tapijten en de schoolbank in de keuken, komen ondanks hun afwijkende stijl helemaal tot hun recht in het nieuwe interieur. Perfect voor residentieel wonen

luxe vakantiehuis, degraer, the art of living

Al het binnenschrijnwerk, het maatmeubilair, keuken en de tuinpoorten lagen in handen van Tweepunten uit Kortrijk.

luxe vakantiehuis, degraer, the art of living

Residentieel wonen

De combinatie van wit en hout is ook doorgetrokken in de keuken. Houten keukenkasten gaan hier samen met een licht Dekton keukenblad. Om het geheel luchtig en onderhoudsvriendelijk te houden, is hier gekozen voor een lichte tegelvloer van natuursteen, die geschikt is voor binnen- en buitengebruik. Het ruimtegevoel in het luxe vakantiehuis wordt nog eens versterkt door de prachtige grote ramen. De grens tussen binnen en buiten vervaagt daardoor. Ook aan de buitenkant van de woning vormen de witte kleur van de gevel, de stalen ramen en het gebruik van hout één mooi geheel. De bewoners zijn dan ook zeer tevreden over het eindresultaat. “De leefkwaliteit is spectaculair verbeterd. We kunnen interieurarchitect Diederik Degraer en de uitvoerende vakbedrijven hier dan ook con amore aanbevelen”, klinkt het.


“Hout, wit, staal en marmer”


luxe vakantiehuis, degraer, the art of living

Dit huis bewijst: ook bij een renovatie kun je de uitstraling krijgen van nieuwbouw.


“De leef kwaliteit is spectaculair verbeterd, aldus de bewoners”


De dakpannen zijn afkomstig van bouwmaterialen Modde.

Renovatie villa

Van de woning bleven enkel nog de buitenmuren en een deel van het dak intact. Vanuit deze body to build werd de villa eigentijds en energieneutraal opnieuw opgebouwd. Ook de oorspronkelijke ruimtelijke indeling ging compleet op de schop. Op de plek waar voorheen de inkom was, verrees bijvoorbeeld een fantastische leefkeuken. Verder werd onder meer een op maat gemaakte salon gerealiseerd. En op de zolderverdieping werden even schitterende als verrassende slaapvertrekken gerealiseerd. En de glazen afscheidingen in stalen profielen ogen niet alleen fraai, maar versterken ook het licht- en ruimtegevoel.

____

Tekst: Ton Reijnaerts
Fotografie: Gerald van Rafelghem

 

Meer projecten van Degraer zien?