renovatie, Kove interior, the art of living

Renovatie van jaren ‘40 appartement | KOVE interior architects

Op een exclusieve ligging in Brussel, prijkt dit appartementsgebouw dat dateert uit de jaren ‘40. Het appartement op de derde verdieping, 185 m2 groot, bevond zich in een vrij uitgeleefde staat. De nieuwe eigenaar besliste om het in zijn oorspronkelijke grandeur te herstellen en nam hiervoor KOVE interior architects uit Sint-Niklaas in de arm. Deze grote renovatie resulteerde in een appartement waarin oud en nieuw vreedzaam samengaan. Dat houdt in dat er nog steeds prachtige omlijstingen te vinden zijn op muren en plafonds, maar ook stalen deuren en moderne verlichting.

renovatie, Kove interior, the art of living

Interieurarchitect: KOVE interior architects. Meubilair: Charrell Home Interiors.

Keukenblad: The Stone Factory. Verlichting: Lightpoint.

renovatie, Kove interior, the art of living

Verlichting boven eettafel: Axis71.

 

Tot in de kleinste details voorbereid

Het appartement omvat een ruime inkomhal, een living en een eetplaats met mooie zichten op de abdij van Terkameren en de bomen in de laan. Verder zijn er drie slaapkamers, twee badkamers en een keuken. KOVE interior architects ging uit van een moodboard om de algemene stijl vast te leggen. Nadien deden ze de nodige opmetingen en tekenden alles uit tot in de kleinste details. Er werd een 3D-plan uitgewerkt waarin ook de meubels en de verlichting werd opgenomen. Met deze stijlgids in handen startte de eigenaar aan de renovatie en coördineerde zelf alle vebouwings- en inrichtingswerken, na het strippen van het bestaande interieur.

renovatie, Kove interior, the art of living

Deurbeslag: Livo binnendeuren.

Binnendeuren & beslag: Livo Binnendeuren. Interieurbouw: Luxor.

renovatie, Kove interior, the art of living

Een warm hotelgevoel

De master bedroom is een bijzonder prettige ruimte geworden na de renovatie. Deze bedroom bevat een hoog bed van Swiss Sense. Naast het hoofdbord twee Mantis designlampjes en tegen de muur een behang met Japans geïnspireerd motief. De witte dressingwand met verborgen handgrepen beschikt over een ingebouwde verlichting. De master badkamer beschikt over een schuifdeur die in de muur verdwijnt. De inrichting en de opeenvolging van de ruimtes in het nachtgedeelte zorgen alvast voor een onbetwist hotelgevoel. In de grote badkamer prijkt een vrijstaand ligbad van Riho Bilo naast de glazen wand van de royale inloopdouche. De wanden en vloeren bestaan uit grote keramische platen met een minimum aan naden.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van KOVE Interior Architects?