previous arrow
next arrow
Slider

Complete renovatie | Annick Sanders

Deze klassieke villa aan de rand van Knokke is een zeer geslaagde mix tussen renovatie en nieuwbouw. Architecte Annick Sanders wist de oorspronkelijke charme en authenticiteit ervan te bewaren en tevens te versterken. Bovendien hebben de bouwheren een emotionele band met de plek. Het was namelijk de grootouderlijke woning van één van hen, met talloze herinneringen aan de kindertijd. Om die reden is bij de renovatie gekozen voor eerlijke en authentieke materialen in combinatie met verfijnde details. Dat samen bepaalt duidelijk het karakter van deze woning.

Architect: Annick Sanders

Eiken mantel: Simon De Backere

Keuken en maatwerk kasten: Simon De Backere

Meer volume

De eerste stap van de renovatie was het aanpakken van het volume van de woning middels het toevoegen van een erker en het verbouwen van de vrijstaande garage die is omgetoverd tot een stijlvol bijgebouw. Het uitspringende dak vooraan werd bekleed met riet; de andere dakvolumes kregen klassiek ogende tegelpannen. Voor de gevelsteen van het nieuwbouwgedeelte viel de keuze op Boomse klinkers. Ook binnen is alles authentiek. De voordeur verwelkomt je in de lange gang die naar de leefruimtes leidt. Er is ook een thuiskantoor met zwarte wandkasten en een karaktervolle plankenvloer. Via een glazen deur in een zwart stalen frame krijg je toegang tot de open keuken, de eetplaats en de zitruimte. De meeste vloeren beneden en ook buiten zijn van blauw hardsteen.

Vloertegels: Vandix

Maatwerk kasten: Simon De Backere

Buitentegels: Vandix

Buitenmeubels: Meubili

Authenticiteit

Uiteraard heeft de renovatie ook plaatsgevonden in de keuken. Het kookgedeelte is uitgerust met een imposant gasfornuis. Het eiland is uitgevoerd in natuurlijk eik met een blad in arduim. De bijkeuken bevat een koelcel en wijnkoeler. Op de bovenverdieping bevinden zich drie slaapkamers waaronder de royale master bedroom met ruime dressing en grote dressingkast. Op de hele verdieping, behalve de badkamer, werd een eiken plankenvloer gelegd. De authenticiteit op de master bedroom wordt mede bepaald door het houten balkon en de radiator met vintagelook. Een glijdende ‘schuurdeur’ geeft toegang tot de ensuite badkamer; zonder twijfel de meest opvallende ruimte in deze woning.

 

Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 2 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Annick Sanders?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!