Relaxt wonen en werken in een bosrijke omgeving

Steenhuyse interieurarchitecten

In het West-Vlaamse Houtland, ten zuiden van Brugge, bevindt zich deze ruime en strakke villa met warme en tijdloze, landelijke accenten. Hier werden wonen en werken op een intelligente en logische manier met elkaar verenigd. De constructie beslaat hierdoor 750 vierkante meter bewoonbare oppervlakte en is gelegen op een hoekperceel van ruim 60 are. De woning werd getekend door architect Geert Vleeschouwers, gebouwd door Woema BV en volledig ingericht door Steenhuyse Interieurarchitecten. 


Entree

Bosrijk, tijdloos, Steenhuyse interieurarchitecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de entree

Beveiliging

Benoit Security

Doordacht en oogstrelend compromis 

De architecten zagen zich initieel voor een dilemma geplaatst: de bouwheer hield van strak, modern en wit, de bouwdame had het meer voor warme accenten in hout. Wel waren ze het erover eens dat de keuken het hart van de woning moest worden. Met hun voorstel en ontwerp wisten de architecten beide visies perfect op elkaar af te stemmen en bewezen ze dat een doordacht compromis tot unieke resultaten kan leiden. De synthese van alle klantenwensen resulteerde in een strakke vormgeving en een constructie in massieve houtbouw. De buitengevels werden afgewerkt met een witgeschilderde baksteen. Een aantal landelijke accenten, waaronder de dakkapellen en de gootbakomlijstingen in tropisch hardhout, verzachten het geheel en brengen het concept in harmonie met de groene context.  

Wonen en werken in harmonie 

Het thuiskantoor en de praktijkruimte met wachtzaal werden perfect in het geheel geïntegreerd en kunnen van de privéruimtes afgesloten worden met schuivende en pivoterende deuren. Een grote mudruimte op het gelijkvloers is een praktische aanvulling op de keuken. Hiertoe werden twee wasmachines en twee droogkasten gestapeld met daartussen uitschuifbare legborden. Naast de wasruimte werden nog een douche en een bergplaats voorzien. Voor de verlichting werden ledstrips in het plafond ingewerkt. 

Soberheid siert  

De hal werd sober en functioneel opgevat. Op de vloer liggen grote keramische tegels van het Italiaanse Cotto d’Este. De vestiaire bevindt zich niet in de hal zelf maar in de aanpalende bergruimte. Wanden en plafond, net zoals in alle andere ruimtes, werden hier tijdloos wit ­gehouden, voorzien van subtiele zwarte accenten, zoals de verfijnde deurkrukken van Buster + Punch. In het ruime gastentoilet werd de rugzijde volledig uitgewerkt in eikenfineer. Het handwasbekken, met zwart Vola kraanwerk, rust op een witte houten onderbouw. Opvallend element in de hal is de eiken trap naar de verdieping. Deze werd heel precies in verstek uitgewerkt, waardoor hij uitgehouwen lijkt uit een massief houten blok. Voor een sfeervolle verlichting van de treden zorgen de ingepleisterde spotjes van Brick in the Wall.
Het grote kookeiland, met deels aangebouwde eiken tafel, is voorzien van een blad in natuursteen van Potier Stone. Boven de tafel prijken sfeervolle organische pendels van New Works. De eettafel wordt langs een zijde geflankeerd door een lange, gezellige zitbank van eikenhout. Zowel de massieve eettafel als de zitbank werden volledig op maat ontworpen door Steenhuyse Interieurarchitecten. Op vlak van kwaliteit en design werd in deze leefkeuken niet beknibbeld. Zo zijn alle toestellen van het gerenommeerde Zwitserse merk V-Zug. Keuken en salon zijn voorzien van een verlaagd plafond, waarin alle technieken en inbouwspeakers verwerkt zitten. De roosters van de airco en verluchting zitten netjes ingebouwd in de wanden en de kasten.
In het aanpalende salon bevindt zich een stoffen zitbank in hoekopstelling, werd op de vloer een eiken parket met subtiele U-voeg geplaatst en zorgen enkele kamerhoge eiken nissen voor een warm accent. Op vlak van raamdecoratie werd hier gewerkt met een combinatie van donkere houten shutters en bleke Amerikaanse rolgordijnen. 

 


Leefruimte

Bosrijk, tijdloos, Steenhuyse interieurarchitecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimte

Natuursteen

Potier Stone

Maatwerk interieur

De Maatwerker

Kokendwaterkraan

Quooker Belgium

Pleister- & schilderwerken

In’t Wit & In’t Kleur

Binnendeuren & deurbeslag

Hannes Denolf

Kloppend hart van de woning 

Via een pivoterende glazen deur in de hal betreden we de leefkeuken. Een magnetische wand met daartegen een vintage schoollessenaar verraden dat de bewoners echte familiemensen zijn. Opvallend zijn de grote schuiframen die overvloedig licht binnentrekken en de aandacht vestigen op de buitenruimtes. De vloer van de keuken en eetplaats is keramisch en loopt naadloos door als terrasvloer. Twee witgelakte houten kastenwanden werden voorzien van inschuifbare deuren en sierlijk uitgefreesde handgrepen. Hierin zitten ook de toestellen verwerkt, waaronder twee op hoogte geplaatste vaatwassers. Het spoelgedeelte met Quooker kraan is voorzien van een spatwand in Aqua Sensa van Boss. Deze afwerking harmonieert mooi met de eiken legborden.
Het grote kookeiland, met deels aangebouwde eiken tafel, is voorzien van een blad in natuursteen van Potier Stone. Boven de tafel prijken sfeervolle organische pendels van New Works. De eettafel wordt langs een zijde geflankeerd door een lange, gezellige zitbank van eikenhout. Zowel de massieve eettafel als de zitbank werden volledig op maat ontworpen door Steenhuyse Interieurarchitecten. Op vlak van kwaliteit en design werd in deze leefkeuken niet beknibbeld. Zo zijn alle toestellen van het gerenommeerde Zwitserse merk V-Zug. Keuken en salon zijn voorzien van een verlaagd plafond, waarin alle technieken en inbouwspeakers verwerkt zitten. De roosters van de airco en verluchting zitten netjes ingebouwd in de wanden en de kasten.
In het aanpalende salon bevindt zich een stoffen zitbank in hoekopstelling, werd op de vloer een eiken parket met subtiele U-voeg geplaatst en zorgen enkele kamerhoge eiken nissen voor een warm accent. Op vlak van raamdecoratie werd hier gewerkt met een combinatie van donkere houten shutters en bleke Amerikaanse rolgordijnen. 


Bovenverdieping

Bosrijk, tijdloos, Steenhuyse interieurarchitecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kranen

Hotbath

Sfeervol en comfortgericht 

Het verdiepingsniveau beslaat een nachthal met parketvloer, een gastenkamer, een mastervleugel met slaapkamer en dressing en twee gespiegelde kinderkamers met gedeelde badkamer. Ook hier werd alles hoofdzakelijk fris wit gehouden. Zo zijn alle kastenwanden uitgevoerd in de witte Master Oak van Unilin.
In de masterbadkamer werd gewerkt met een Aqua Sensa-techniek op wanden en vloeren. Het lavabomeubel in witte Master Oak, is voorzien van een blad in Hi-Macs. Het plafond werd, net als in de masterslaapkamer opengewerkt tot in de nok. Sfeervolle ledlijnen lopen van het ligbad tot in de inoopdouche. Het ligbad van Villeroy & Boch werd voorzien van een Corian ombouw. Het kraanwerk is van Hotbath. Een handig valluik brengt van hieruit de vuile was rechtstreeks naar de gelijkvloerse wasplaats. 
De dressing is voorzien van ruime kastenwanden in Master Oak en nissen met legplanken van naturel eiken. De masterslaapkamer beschikt over een eigen balkonterras van tropisch hardhout. Nagenoeg overal werd op de verdieping gewerkt met sfeervolle ledverlichting en alle technieken, waaronder airco en verluchting, zitten ingewerkt in de muren en kastenwanden. Op vlak van comfort en onderhoud werd grondig nagedacht. Zo verdwijnt de robotstofzuiger door een lage opening in een kastenwand onzichtbaar naar het laadstation. 

 

 


Exterieur

Bosrijk, tijdloos, Steenhuyse interieurarchitecten, The Art of Living

Nagedacht over de toekomst 

In het verlengde van de keuken bevindt zich, onder een overkapping met lamellendak van het merk Renson geleverd door Horpirol, het terras in Cotto d’Este keramiek, met de voegen perfect uitgelijnd op deze van de keukenvloer. De tuin zelf werd sober gehouden en laat vooral de bosrijke omgeving spreken. Los van de woning werd een poolhouse gebouwd met alle voorzieningen om in de toekomst eventueel dienst te kunnen doen als een zelfstandige woonunit.  

Steenhuyse Interieurarchitecten  

Steenhuyse Interieurarchitecten werd opgericht door Mathias Steenhuyse. Verfijning en een verrassende creativiteit lopen als een rode draad ­doorheen hun interieurontwerpen. Hun vormgeving en materialenkeuze is steeds van een hoog niveau, uitgepuurd tot een harmonieus geheel van design en vooral ook functionaliteit. Zowel bij woningen, kantoren en winkels als bij grote woonprojecten gaan ze voor elegantie en evenwicht in materialen en technieken. Nieuwbouw of renovatie, een dakappartement of een ruime villa, uit elke ruimte halen ze het maximum aan mogelijkheden. Van ruwe schets over fotorealistisch 3D-ontwerp tot volledige realisatie en opvolging… Steenhuyse Interieurarchitecten geven ruimte aan elk interieur. Weg van evidenties en platgetreden paden en steeds op maat van de klant en hun eigen levenspatroon. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 02-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Pilar Shoots