Slider-1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Relais du Monti

Villa met een unieke buitenbeleving

In het hartje van de Hoge Ardennen ligt het stijlvolle domein Relais du Monti. Een unieke villa met verschillende hoogtes en waterpartijen. Heerlijk voor een lang weekendje weg of vakantie met familie of vrienden.

Echt even tot rust komen met uitzicht vanuit elke kamer op de tuin en de vijvers. Opvallend zijn de houten terrassen die zijn aangelegd om het huis. Hierdoor is de villa altijd verbonden met de omgeving. Dit prachtig ontwerp is een creatie van twee specialisten: tuinarchitect Maarten Wirtz en interieurarchitecte Walda Pairon. Voor het bouwen is gebruikt gemaakt van materialen zoals de Ardeense natuursteen en inheemse houtsoorten die kenmerkend zijn voor de streek. “Het plan ging er ook van uit dat het huis en de tuin zoveel mogelijk in het landschap zouden worden ingepast. Maarten Wirtz heeft een aantal sparren gerooid maar verder optimaal gebruik gemaakt van de grondvormen en waterlopen die er al waren. Hij heeft vooral goed ingespeeld op de vele hoogtes en laagtes”, vertelt Walda Parion.

Onder de blote hemel slapen
Walda Parion ziet in haar ontwerpen graag een vloeiende overgang tussen interieur en exterieur. De tuin is hiervoor een belangrijk onderdeel van de beleving van het huis. ”Daarom ben ik blij dat elke ruimte in Relais du Monti zicht geeft op de tuin. Buiten beperkt zich bovendien niet tot de planten, de vijvers en de bomen maar strekt zich ook uit tot de hemel. Het uitspansel is vanuit elk raam en vanaf elk terras zichtbaar. Zo beleef je als gast ook intensiever de seizoenen en de wisseling van dag en nacht, want het licht en de kleuren veranderen voortdurend in Relais du Monti.”


“Dankzij die beweging wordt de innerlijke kracht en schoonheid van die spullen des te meer voelbaar”


Relais du Monti | Walda Pairon

Overgang door gebruik van kleur
Walda Pairon kiest voor het interieur voor een overeenkomstige ritmiek als in de tuin. Door het kleurgebruik worden er overgangen gecreëerd en dus beweging. Op deze manier worden de meubels en schilderijen meer dan alleen verzameling losse objecten. “Want dankzij die beweging wordt de innerlijke kracht en schoonheid van die spullen des te meer voelbaar”, aldus Pairon. In de kamers van Relais du Monti staan onder meer een prachtige Italiaanse tafel en een Toscaanse kast waar de authenticiteit van de meubelen meer tot zijn recht komen.

Een eigen, uniek karakter
Elke kamer beschikt over alle comfort. Zo is er een gastvrouw aanwezig om voor je te laten koken, maar je kunt er ook zelf koken.  Ook is er een bibliotheek, open haard en een prachtige zetel waar je even weg kunt dromen met een boek en goed glas wijn.  Verder zijn er vier slaapkamers aanwezig. Een ervan heeft een ruim dubbelbed, een aanpalende badkamer, met inloopdouche, sunshower, groot ligbad en zelfs een  sauna. De andere zijn kleiner, maar voorzien van specifieke extra’s, zoals een bergruimte voor kinderaccessoires in slaapkamer vier.


“Ik laat bij elke opdracht de persoonlijkheid van de eigenaar en het huis op mij inwerken”


 

Elk deel van het jaar vakantie
Relais de Monti biedt in elk seizoen een indrukwekkende en rustgevende natuur. In de zomer en het voorjaar kleurt het prachtig groen, in de herfst wordt alles rood en geel en in de wintermaande wit. De Hoge Venen staan namelijk bekend als skigebied.

“Ik ben er trots op”, geeft Walda Pairon toe. “Maar ik beschouw de inrichting van Relais du Monti niet als uitsluitend ‘mijn’ prestatie of als een huis met een typisch Walda Pairon interieur. Dat laatste bestaat niet. Ik werk niet volgens een formule maar laat bij elke opdracht de persoonlijkheid van de eigenaar en het huis op mij inwerken en creëer aan de hand daarvan een inrichting die noodzakelijkerwijs uniek is.”

Tekst: webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: