Regenwater opvangen? Het wordt eenvoudig met de intelligente niveaumeter

Loxone

Regenwater opvangen, het is iets dat steeds meer mensen doen. Of je een huiseigenaar bent die regenwater opvangt voor tuinirrigatie of het spoelen van het toilet, of een bedrijfseigenaar die veel waarde hecht aan duurzaamheid, het is in deze gevallen altijd belangrijk om de waterstand goed te kunnen meten. Loxone helpt jou hierbij en zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van de waterstand van jouw regenput.

Regenwater opvangen, domorica, Loxone, The Art Of Living

Het nut van regenwater opvangen

Regenwater opvangen kan voor veel doeleinden nuttig zijn. Bovendien is het een fantastische manier om het milieu te helpen en kosten te besparen. Vaak valt de keuze op het gebruik van een regenton. Hierin wordt alle regen die valt in opgevangen en opgeslagen om vervolgens gebruikt te kunnen worden voor het schoonmaken van de auto, het besproeien van een tuin of het doorspoelen van het toilet. Het is dan wel handig om te weten hoeveel je verbruikt en hoeveel water nog in de regenton zit. Om dit inzichtelijk te maken kun je kiezen voor de intelligente niveaumeter van Loxone.

Regenwater opvangen, domorica, Loxone, The Art Of Living

Slimme niveaumeter

Deze slimme niveaumeter wordt eenvoudig geïnstalleerd in een Loxone project en zal automatisch het waterniveau bijhouden. Deze meter werkt middels een ultrasone sensor, die op de deksel van de regenton wordt geplaatst. Ieder uur meet hij het waterniveau en stuurt hij deze informatie door naar de Loxone Miniserver. Daarnaast is het ook mogelijk waarschuwingen in te stellen. Bijvoorbeeld als het waterniveau kritisch te laag wordt. Je ontvangt dan een melding in de Loxone app. Het zorgt ervoor dat je op tijd actie kunt ondernemen en dat de waterpomp niet droogloopt.

Eenvoudig in te stellen

Het is heel eenvoudig om een watermeter in te stellen en het is al binnen enkele minuten gedaan met behulp van de Loxone Config. Je kunt zelfs bepalen binnen welk bereik de meter moet werken en je stelt zelf de verschillende statuswaardes in, zoals Empty, Major Error, Warning en Done. Je bepaalt dus zelf wanneer je waarschuwingen krijgt afhankelijk van het gekozen waterniveau. Kortom, regenwater opvangen? Dit is een onmisbaar product.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 04-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Loxone