Regelrechte ode aan het groen, het licht en het zicht

ABS Bouwteam

In overeenstemming met de vorm van het perceel werd de villa in de breedte geconcipieerd. De breedtewerking werd extra benadrukt via het doortrekken van een tuinmuur tegen de woning. De villa oogt als een stapeling van blokken en werd traditioneel opgetrokken in een snelbouwsteen, afgewerkt met een gevelbepleistering in betonlook. De gelijkvloerse zwarte aluminium gevelbekleding vooraan, met integratie van de garagepoort en de pivoterende voordeur in rookglas, zorgt voor een mooi contrast. Grote uitkragingen rondom bieden bescherming tegen de elementen en om mogelijke oververhitting via de imposante raampartijen tegen te gaan, werd overal gewerkt met zonwerend hoogrendementsglas. Vooraan is de gevel helemaal gesloten, achteraan is het één en al glas en openheid.


Exterieur

Ontwerp, architecturaal concept, ABS Bouwteam, The Art of Living

Warme toetsen in notelaar fineer 

Achter de pivoterende voordeur werden witte kastenwanden met vestiaireruimte aangebracht. In het ruime gastentoilet vinden we een opzet handwasbekken met Vola kraan, op een onderbouw in Aspecto Concreto. In de hal en het gastentoilet ligt een Aspecto- vloer. Achter een dubbele glazen deur in zwart stalen frame treffen we de living met naastliggende eetplaats aan. In een maatwerk kastenvolume van donker gebeitste notelaar fineer met haaks op elkaar verwerkte nerven zitten de tv en de haard verwerkt. Deze laatste werd in de hoogte gerealiseerd waardoor een zekere seventies look bekomen werd. Inbouwspotjes staan in voor de verlichting. De gordijnrails zijn onzichtbaar ingewerkt in een uitsparing in het valsplafond. Opmerkelijk hier is de volledig beglaasde achterwand met ongehinderd zicht op de tuin en de omgeving. De circulatie en de verbinding van alle gelijkvloerse ruimtes vindt plaats langs deze ramen met slanke, minimalistische profielen. De verspringende volumes aan de achtergevel leidden tot de toepassing van enkele hoekramen, die glas op glas werden uitgevoerd voor extra licht en zicht. In alle leefruimtes ligt een gebleekt eiken parket. Opvallend zijn ook de plafonds in verschillende hoogtes. Deze zorgen voor een speels effect en definiëren visueel de eigenheid van elke ruimte. Alle meubilair werd door de bouwheren zelf aangekocht.


Living

Ontwerp, architecturaal concept, ABS Bouwteam, The Art of Living

6 M lang jumboraam 

In de eetplaats prijkt een lange tafel met blank eikenblad, geflankeerd door zwarte kuipstoeltjes. De designpendels completeren het geheel. Ook hier werd gewerkt met een maatwerkkast in donker gebeitste notelaar fineer. Het koninginnenstuk in de eetplaats is ongetwijfeld het 6 meter lange jumboraam, ook wel aquariumraam genoemd, dat rechtstreeks uitgeeft op de tuin en de terrassen. In de keuken bevindt zich een imposant eiland met een wit composiet werkblad dat rust op een onderbouw in donker gebeitste notelaar fineer. In het blad zit een Bora kookplaat met verzonken afzuiging verwerkt. Boven het eiland zorgt een trimless ingwerkte rail met zwarte kokervormige pendels en richtbare opbouwspotjes voor de verlichting. De kastenwand met spoelgedeelte is eveens in notelaar fineer en voorzien van een werkblad en spatwand in wit composietmateriaal. Aan de keuken bevindt zich een beglaasde patio die reeds van ’s morgens vroeg het zonlicht naar binnen trekt. 


Badkamer

Ontwerp, architecturaal concept, ABS Bouwteam, The Art of Living

Stijlvol sober en comfortabel 

Via een eiken trap bereiken we het verdiepingsniveau. Hier treffen we de twee kamers met gedeelde badkamer van de volwassen kinderen aan en de master vleugel. Alle slaapkamers zijn voorzien van parket in gebleekte eik. In de master badkamer werden de vloer en de wanden uitgewerkt in Aspecto Concreto. Het open hangtoilet en het vrijstaande ligbad bevinden zich tegen dezelfde muur, visueel van elkaar gescheiden door een witte handdoekdroger. Het lavabomeubel is van donker gebeitste notelaar fineer. Shutters voor het kamerhoge raam verzekeren de privacy van de bewoners. De master slaapkamer is langs twee zijden beglaasd, met een glas op glas hoekverbinding en een schuifraam dat uitgeeft op een ruim balkonterras met hardhouten vloer. 


Tuin

Ontwerp, architecturaal concept, ABS Bouwteam, The Art of Living

Genieten onder de uitkragingen 

Onder de royale uitkragingen zijwaarts en achteraan werden een lounge- en een eetterras aangelegd. Samen met het zonwerend glas zorgen deze uitkragingen ervoor dat de woning in volle zomer niet oververhit raakt. Daarbij spelen ook de talrijke volgroeide bomen op en naast het perceel een belangrijke rol vanwege hun natuurlijke, klimaat-regelende eigenschappen. De hele woning is domoticagestuurd en voorzien van een duurzame vloerverwarming op geothermie.

Editor: Media team

Datum: 29-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Annick Vernimmen