Strak interieur | Loft 4C, the art of living

Puur en strak interieur | LOFT 4C

Toen de bewoners deze villa kochten, waren ze betoverd door de prachtige locatie en de riante tuin. Geen enkele nieuwbouwwoning van dit formaat kon hier tegenop. De binnenkant was echter het tegenovergestelde van hoe zij hun droominterieur voor zich zagen. En dus namen ze interieurarchitecten Filip Deslee en Keith Baert van LOFT 4C in de arm voor een nieuw, puur en strak interieur.

Strak interieur | Loft 4C, the art of living

Interieurontwerp: Loft 4C. Haarden: De Puydt haarden. Interieur op maat: NV Kordekor.

Silestone: Cosentino Belgium.

Klassieke ziel

De bewoners waren meteen verliefd op het klassiek-landelijke exterieur van deze villa. De bosrijke omgeving, de royale tuin met wijds gazon en de kenmerkende ziel van de woning… Geen enkele nieuwbouwwoning zou hier tegenop kunnen. “De charme van het exterieur zag ik meteen”, vertelt Filip Deslee bevlogen. “Deze villa heeft een ziel en die wilde ik behouden door in het interieur alle authentieke elementen te behouden. We hebben het karakter van de woning gecombineerd met het strakke design dat de bewoners wensten.”

Strak interieur | Loft 4C, the art of living

Afzuigkap: Novy NV. Keukenapparatuur: Miele Belgium. Domotica: BTicino (Legrand Group). Kokendwaterkraan: Quooker Belgium.

Elektrische installaties: BV Elbumo. Gietvloer: Artfloors Bevers bv. Sanitair en verwarming: DBP Service BV. Meubilair: Master meubel. Audio & Video: NV Beeld- en Klankstudio en Havere.

Een perfect huwelijk tussen oud en nieuw

De ruimtes onderling staan in open verbinding met elkaar en met de tuin. Ondanks deze transparantie is de living een strak, maar knus geheel geworden – onder meer door het gebruik van zachte materialen en aardse tinten. Om er een minimalistisch en strak interieur te kunnen realiseren, ontwierp Deslee een kastenwand met schuifdeuren, die naar wens geopend kunnen worden en zo de boekenkasten en tv onthullen. In het midden van de wand is de haard behouden.

Strak interieur | Loft 4C, the art of living

Buiteninrichting: ’t Huis van Oordeghem.

Overweldigend daglicht

Opvallend is het daglicht dat rijkelijk door de grote ramen naar binnen schijnt. Aanvankelijk opperden de bewoners om de oude kozijnen te vervangen door grote glaspartijen, maar dat zou de ziel van de woning te veel aantasten. Net als de stalen deuren bleven ook de kozijnen behouden en zo werden zowel klassiek als strak verenigd in dezelfde vormgeving. Deslee: “Architectuur is een kwestie van perspectief en lijnen; het benadrukken van de relaties tussen de verschillende ruimtes, alsook het in- en exterieur. Niets wordt aan het toeval overgelaten.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Kris Dekeijser

_____

Wil je meer projecten zien van LOFT 4C?