Pure woonbeleving in kijkappartement aan zee

QTD Interieurarchitecten

Op de achtste en negende etage van een exclusieve woontoren aan de Zeedijk in Knokke-Heist ontwierp en realiseerde QTD interieurarchitecten (studie-bureau voor interieur) een uniek kijkappartement. In de ruim 2x 40 m2 woonomgeving maken bezoekers kennis met alle facetten van interieurarchitectuur en toont het bureau hoe op zeer inventieve wijze omgesprongen kan worden met het begrip ruimte. Een inspirerende reis door de wereld van interieurarchitectuur waarin u wordt ondergedompeld in de pure beleving van wonen.


Living

Beleving, wooncomfort, QTD Interieurarchitecten
Beleving, wooncomfort, QTD Interieurarchitecten

Ultieme woonbeleving

“Bij het (ver)bouwen van een woning komt veel kijken,” vertelt zaakvoerster en interieurarchitecte Britt Van Aken, die samen met collega-interieurarchitecten Isy Van Houtven en Lotte Verhoeven de drijvende kracht is achter het bureau. “Bij QTD interieurarchitecten hechten we niet alleen waarde aan de vormgeving, maar bestuderen we ook de mogelijkheden van de woning of werkomgeving en de wensen ten aanzien van wonen of werken. We hebben de kennis en ervaring in huis om – variërend van nieuwbouw tot totaalrenovatie – de ultieme woonbeleving te creëren en deze turn-key op te leveren. Om (potentiële) klanten hiervan een idee te geven, hebben we onze expertise gebundeld in een kijkappartement.”


Badkamer

Beleving, wooncomfort, QTD Interieurarchitecten

Beperkte ruimte

In het bijzonder fraaie appartement komen rust, ruimte en sereniteit op smaakvolle wijze samen. Vanaf het moment van binnenkomen stap je gevoelsmatig in een droomwereld. Britt: “Het unieke aan dit appartement is dat het een vrij beperkte ruimte heeft: 80 m2, verspreid over twee etages. Door alles slim in te delen, ervaar je echter een prettig, ruimtelijk gevoel. Daarbij hebben we gezorgd voor een maximale connectie met het schitterende zicht op de zee, de haven van Zeebrugge en het natuurreservaat, dat een prachtig decor vormt.”


Eetkamer

Beleving, wooncomfort, QTD Interieurarchitecten

Een heldere vormgeving

De ruimtes hebben een heldere vormgeving en lichte kleuren die passen bij de rustgevende omgeving. Vernieuwende materialen en producten tonen hun technische en esthetische meerwaarde. Zo is de keuken, die via een glazen balustrade in verbinding staat met de living en eetkamer, voorzien van een onzichtbare kookplaat en een keramische spoelbak die de strakke uitstraling en de ruimtelijkheid versterken. In de maatwerk kastenwand in de eetkamer is een pantry verborgen met gezellige koffie corner. De drie slaapkamers hebben alle een volwaardige indeling. De masterbedroom is luxueus uitgerust met een inloopdouche en bad met uitzicht op zee.

Duurzaamheid

Het appartement is aangekleed met producten van QTD’s eigen interieur-, meubel- en decoratiewinkel ESS&TIALS, die de pure woonbeleving compleet maken. Britt: “We kiezen graag voor duurzame materialen en elementen die hun schoonheid door de jaren heen behouden. Doordat alles perfect op elkaar is afgestemd, klopt het interieurconcept tot in de kleinste details.” Wilt u de pure beleving van wonen ervaren? U bent van harte welkom op de Zeedijk 111 in Knokke-Heist (op afspraak).

Editor: Media team

Datum: 06-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: German Bourgeat