Pure woning met rijke materialen door prachtige renovatie

Blockx Peeters & van Looveren

De eigenaren van deze woning vielen voor de ligging en de omgeving, maar de woning zelf voldeed niet aan hun eisen. Daarom schakelden ze Blockx, Peeters & Van Looveren in voor een grondige renovatie voor binnen en buiten. Blockx, Peeters & Van Looveren en Atelier Blockx vormen een architecten-kantoor en ingenieursbureau met veel kennis en kunde op het gebied van zowel vormgeving als op constructief en technisch vlak. De medewerkers ontwerpen van binnenuit, zodat het zicht naar buiten, de functies van ruimtes en het perceel optimaal tot hun recht komen. De architectuur loopt van binnen naar buiten over, met tijdloze, warme en pure ontwerpen. Het bureau beschikt over energiedeskundigen, waardoor al tijdens het ontwerpen de beste keuzes op het gebied van energie en duurzaamheid worden nagestreefd.


Woonruimtes

Renovatie, Rijke materialen, Atelier Blockx

Alle leveranciers van de woonruimtes

Een nieuw verhaal

Over de grondige renovatie vertelt architecte Ruth Van Looveren: “Het was de uitdaging om een nieuw verhaal te brengen in de bestaande structuur. Ik heb daarom niet naar de vertrekken op zich gekeken, maar naar de woning op het perceel. We hebben de indeling van de woning omgegooid. De kleine keuken veranderde in een leefruimte en de nieuwe keuken kwam op de plaats van de zithoek. De woonfuncties werden zo geplaatst, dat ze optimaal in contact staan met de buitenomgeving.”


bovenverdieping

Renovatie, Rijke materialen, Atelier Blockx

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems

Pure woning

Tijdens de renovatie werd alles teruggebracht tot ruwbouw, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. De woning moest puur worden met rijke materialen. Er is daarom veelvuldig gebruikgemaakt van marmer, natuursteen, staal en hout. Het architectenbureau ontwierp de keuken en de rest van het interieur en adviseerde over de gordijnen, het meubilair en de verdere aankleding. De stijl van de benedenverdieping is op een vloeiende manier doorgetrokken naar boven.


Exterieur

Renovatie, Rijke materialen, Atelier Blockx

Alle leveranciers van het exterieur

Doordacht tuinontwerp

Ook de buitenzijde van de woning werd helemaal vernieuwd: zowel het dak als de gevel. De tuin werd helemaal opnieuw aangelegd door ARCHI-VERDE en voorzien van een zwembad en een nieuw bijgebouw. Ruth: “We hebben gekeken hoe we het uitzicht van de hele woning konden optimaliseren. De dakkapel is kleiner geworden en het riet geeft het dak een zachtere uitstraling. Veel openingen hebben we geëlimineerd om rustvlakken te krijgen. De nieuwe gevelsteen vormt in combinatie met het rieten dak een rustig geheel.

Editor: Media team

Datum: 02-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender, gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: Frederik Bogaert