• Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Prairiewoning met natuursteen op de gevel | Natuurgevelsteen

Natuursteen is een zeer geliefd materiaalsoort in de bouw van exclusieve woningen. Binnen tref je keukens met marmeren bladen, buiten prijkt natuursteen op riante gevels dat contact zoekt met de natuur. De mooiste eigenschap van natuursteen is toch wel dat het materiaal zijn eigen gang gaat; elk stuk is uniek, ongecontroleerd en robuust. De rauwheid van het materiaal geeft woningen extra karakter. Natuurgevelsteen is een bedrijf dat goed is in het bekleden van gevels met natuursteenelementen. Hun collecties zijn divers, hun kunnen gaat heel ver en hun liefde voor het materiaal is all over the place.

Natuurlijke materialen

In Almere is door Groenveste een unieke prairiewoning ontworpen en gebouwd. De opdrachtgevers van deze prachtige woning hadden verschillende uitgangspunten voor het ontwerp: warm, modern & tijdloos, toepassing van natuurlijke materialen in de gevel en grote volumes. Al deze uitgangspunten zijn goed tot hun recht gekomen in de realisatie van de woning. De gemetselde natuurstenen gevel is uitgevoerd in de sortering Karlovy Vary. Hij bevat een warme, natuurlijke uitstraling door de verschillende tinten grijs en bruine accenten. De match met het andere gevelmateriaal hout is overduidelijk en ook heel logisch. Het is verwonderlijk dat zulk natuurlijk en bekend materiaal door de juiste toepassing de positie krijgt van eyecatcher van de woning.

Natuurgevelsteen, stenen. natuurlijke materialen

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is simpel, duidelijk en past bij het Nederlandse werken. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____


____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?