Prachtige villa met open keuken en riante tuin

Michael Lievois

Verhuizen van het drukke Antwerpen naar een rustig plekje in het buitengebied. De bewoners van deze jaren ‘60-villa deden het. Zij kregen de kans om deze boerderij woning in gegoede stijl aan te kopen en pakte deze met beide handen aan. De woning was prachtig en ruimtelijk, maar wel gedateerd. Nadat ze wat ontwerpen van Michael Lievos tegen waren gekomen besloten ze met hem in zee te gaan en mocht hij hun woning onder handen nemen. Hij voorzag de villa van een tijdloos en warm interieur.


Living

Open Keuken, Michael Lievois, the art of living

Alle leveranciers van de woonkamer

Grondige verbouwing

Wanneer je deze woning een aantal jaar geleden gezien zou hebben, zou je niet zeggen dat het dezelfde woning is. Hoewel de woning kwalitatief nog erg goed was, kon het huis wel een moderne upgrade gebruiken. Daarvoor was een grondige verbouwing van de benedenverdieping nodig en werd de bovenverdieping gerenoveerd. Het huis werd goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Ook werd de achterkant opengehaald en de kozijnen geschilderd. Binnen is het prachtige natuursteen het enige wat onveranderd is aan het interieur. Naar wens van de bewoners. Daarnaast is het interieur zo ontworpen dat de tegelvloer als basis fungeert. Daaromheen werd evenwicht gezocht met warme materialen, een open haard en een kastenwand die volledig opgaat in het ontwerp. Door dit laatste lijkt alles in de ruimte te verdwijnen, waardoor de ruimte groter aandoet.


Buitenruimte

Open Keuken, Michael Lievois, the art of living

Alle leveranciers van de buitenruimte

Schilderwerken

P&M Interieur BVBA

Bouwwerken

Bouwbedrijf Gommers

Verbinding tussen binnen- en buitenruimte

De grootste verandering aan deze woning is de achterzijde van de L-vormige open keuken en eetkamer. Dit is structureel eenvoudig aangepast, maar het levert veel meer woonkwaliteit en diepte op. Voorheen stond de keuken niet in verbinding met de living, waardoor de ruimte vele malen kleiner en donkerder leek. Nu is de open keuken voorzien van grote raampartijen met een prachtig uitzicht op de tuin, voor een connectie met de buitenruimte. Door middel van materiaal- en kleurgebruik wordt de natuur nog meer naar binnen gehaald. Het gebruik van hout en de speciale kalkverftechniek op de muren en het plafond zijn hier het perfecte voorbeeld van.

Om terug te komen op de tuin, valt wel te stellen dat deze een aantal grote pluspunten bezit; hij ligt prachtig teruggetrokken in de natuur, is erg ruimtelijk en is ontworpen aan de hand van de woonvisie van de bewoners. In deze schitterende bosrijke omgeving wordt het je met zo’n karakteristieke villa met riante tuin wel heel makkelijk gemaakt om van het leven te genieten.

Editor: Media team

Datum: 10-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr. 4 2021

Fotografie: Dré Wouters