prachtige villa, sophie de bel, rieten dak, landelijk, inspiratie

Prachtige villa met natuurlijke materialen | Sophie De Bel

Op een heuvel in een bosrijke, groene omgeving ligt een prachtige villa met natuurlijke materialen uitgevoerd in duurzame milieuvriendelijke massieve houtbouw. Eenmaal voorbij de houten poort wordt de schoonheid van dit klassieke pand in zijn volle glorie zichtbaar. Als een kleine Utopia met zwembad, vijver, terras en een zorgvuldig aangelegde tuin met veel hoekjes en hagen heeft het pand een onmiskenbare Amerikaanse uitstraling. En het uitzicht? Als in een Hollywood film: vorstelijk en vrij.

prachtige villa, sophie de bel, rieten dak, landelijk, inspiratie

Less is more

De villa met natuurlijke materialen staat in het midden van het perceel met rechts een ruime garage en links een pool house. Een robuuste eiken voordeur geeft toegang tot een ruime hal waar het principe ‘less is more’ volledig tot zijn recht komt. De muren in de hal worden gevormd door gelamelleerde balken. De houten trap geeft toegang tot de eerste en tweede etage en de kelder met daarin een ultieme mencave en een fitnessruimte.prachtige villa, sophie de bel, rieten dak, landelijk, inspiratie

Tot rust

Sophie De Bel is interieurarchitecte voor Mi Casa Houtbouw en betrokken bij de vormgeving en inrichting van deze villa met natuurlijke materialen. Sophie: “De houten trap versterkt het warme karakter van het huis en ontsluit en verbindt ruimtes met elkaar. Hoewel de rest van het huis decoratief is aangekleed, is dat in de hal achterwege gelaten. Het moet een plek zijn waar je tot rust komt en vanuit die rust ga je de verschillende kamers binnen.”

Vloeiend en open

De overgang tussen woon-, eetkamer en keuken op de begane grond zijn vloeiend en open. De woonkeuken heeft een gezellige gashaard en een groot watereiland met een blad van natuursteen. Hier kunnen de bewoners hun maaltijd bereiden maar ook plaatsnemen voor een gezellig ontbijt of een lekker aperitief.

prachtige villa, sophie de bel, rieten dak, landelijk, inspiratie

Overdekt terras

De woonkeuken geeft toegang tot een groot, gedeeltelijk overdekt terras. Een perfecte plek om op een warme zomeravond met elkaar het leven te vieren. De woonkeuken gaat over in de eetkamer waar een grote ovale eettafel ruimte biedt aan ruim acht personen. Een subtiel verlichte, speelse vitrinekast achter de tafel vormt een mooie herhaling van de maatkasten in de keuken. Alle ramen in de woning zijn voorzien van zwarte, houten shutters.

Shutters: Van Eyck shutters, Pelt

Klassiek en landelijk

Sophie: “De villa met natuurlijke materialen is klassiek en landelijk van karakter. De zwarte kleur van de shutters geeft het geheel een strakkere uitstraling. Bovendien komen het licht en de kleuren van buiten, door het zwart binnen beter tot hun recht. Bij witte raambekleding creëer je als het ware een wit scherm. Met zwarte shutters ontstaat er meer helderheid.”

prachtige villa, sophie de bel, rieten dak, landelijk, inspiratie

Amerikaanse stijl

Een van de kenmerken van een Amerikaanse stijl zijn grote, comfortabele meubels. Dit is terug te vinden in de gezellige zitkamer waar een royale zitbank met veel bijpassende kussens de mogelijkheid biedt om gezamenlijk tv te kijken of met vrienden te genieten van elkaar, een glas wijn en ingebouwde gashaard. Bijzonder sfeervol is de massieve roostering van robuuste witgeschilderde balken in het plafond die over de gehele begane grond zichtbaar is gebleven.

Volledig tot rust komen

Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers van de kinderen met eigen toilet, was- en douchegelegenheid. De masterbedroom op de bovenste verdieping bestaat uit een slaapkamer met aangrenzend een badruimte met vrijstaand bad en kleedruimte. Deze etage is uitgevoerd in een weldadige hotelstijl en dit maakt het tot de perfecte omgeving om na een dag hard werken, volledig tot rust te komen.

 

prachtige villa, sophie de bel, rieten dak, landelijk, inspiratie

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Dré wouters

___
Wil je meer projecten zien van Sophie de Bel?