Prachtige villa met leefkeuken en bijzondere mastervleugel

Artea

Deze strakke woning, net buiten Brussel, werd ontworpen door het bouwteam van Artea. Dit resulteerde in een woning die vanaf de straatzijde helemaal gesloten is maar aan de achterkant compleet opengetrokken werd. Dit is precies waar de bewoners naar op zoek waren; rust, openheid en een prachtig uitzicht op de tuin en het nabijgelegen park. Het resultaat is één en al ingetogen soberheid, onderstreept door consequente en uniforme materialisatie.


Villa

Keukeneiland, Artea, ingetogen soberheid, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Parketvloer

Parketvloeren Vanackere

Deuren en ramen

M-Puls

Trap

Verschaeve

Verlichting

Lightpoint Europe

Ruimtelijk ontwerp en ruimtelijke benedenverdieping

De uitgepuurde gevel van deze woning werd uitgevoerd in twee materialen; zwart geprofileerd aluminium waarin de voordeur en de garagepoort verborgen zitten en crepi. Daarnaast bleek lichtinval door de omvang van de woning een belangrijk aandachtspunt. Daarom werden een patio, op verdiepingsniveau, en een lichtstraat in de badkamer geïntegreerd. Ook werd omwille van de minder goede stabiliteit van de ondergrond het achterste gedeelte van de woning opengetrokken. Daglicht wordt op deze manier tot diep in de woning toegelaten. De interieurarchitecten van Artea waren tevens verantwoordelijk voor de uitwerking en realisatie van het volledige interieur. Dezelfde sobere architecturale vormentaal werd zo woning breed doorgetrokken.

De entree is voorzien van een vestiairekast in zwart eik, wat een bijzonder mooi contrast vormt met de pivoterende witte deur die leidt naar de leefruimte. Waar de grote glaspartijen met aluminium schrijnwerk en de keramische tegels van de vloer meteen in het oog springen. In de salon werd een haardwand uitgewerkt met een sokkel die doorloopt van binnen naar buiten en zorgt voor extra ruimtelijkheid. Als we doorlopen naar de keuken ontdekken we hier een groot kookeiland met naadloos verwerkt composiet en een wand in zwarte eik met inbouwtoestellen. Het kookeiland dient tevens als ontbijtzone met designkrukjes. Voor functionele verlichting boven het kookeiland viel de keuze op een zwarte rials, die perfect aansluit bij de rest van het interieur.


Bovenverdieping

Keukeneiland, Artea, ingetogen soberheid, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamer

Dupont

Verlichting

Delta Light België

Biljarttafel

Espa Biljarts

De krachten van iedere verdieping

De nachthal leidt links naar de mastervleugel en rechts naar een bureauruimte en kinderkamer met eigen badkamer. Aan het eind van de nachthal links werden beide wanden voorzien van maatwerk dressingkasten in witgelakt hout. Daarnaast bevinden de slaapkamer, badkamer en dressing zich allen in de mastervleugel. De drie ruimtes kunnen van elkaar gescheiden worden met behulp van witte schuifdeuren die precies passen in de kleine openingen tussen de dressoirs. In de masterbadkamer treffen we een wit vrijstaand ligbad aan en een inloopdouche. Het extra daglicht komt hier dus binnen via een lichtstraat wat vervolgens via een glasplaat in de vloer zijn weg vindt naar beneden.

Maar niet alleen de bovenverdieping is gebouwd met zijn eigen krachten, want de kelder draagt ook op zijn eigen manier bij aan het ontwerp van deze woning. De betonnen trap met glazen balustrade in de entree leidt naar deze fijne ruimte. De kelder herbergt twee technische ruimtes, die nu vooral gebruikt worden voor ontspanning. Je vindt hier dan ook een zithoek, thuisfitness, voetbaltafel en een pooltafel.

Editor: Media team

Datum: 13-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 4 2021

Fotografie: German Bourgeat