bostuin, in-lite, The Art of Living 

  • in-lite design
  • Stephensonweg 18
  • 4207 HB Gorinchem

Prachtig verlichte bostuin | in-lite  

Deze bijzondere woning staat op een prachtige locatie in Zeist. Vanuit de tuin kijken de bewoners overdag uit op een prachtige bospartij. Het was dan ook duidelijk dat er een tuin moest komen die perfect past in deze natuurlijke omgeving. Zij riepen hulp in van  Heart  for  Gardens  die samen met in-litelab een bostuin creëerde die niet alleen overdag, maar ook ’s avonds natuurlijk en magisch is. De slimme verlichting van in-lite speelt – zoals je kan zien – hierin een grote rol. 

bostuin, in-lite, The Art of Living 

Het meest natuurlijke licht

De bostuin is ontworpen om één te worden met de omgeving. Er is uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen voor de borders en de terrassen en er zijn onder meer nieuwedakplantanengeplant die de tuin een modern en eigentijds gezicht geven. Om deze natuurlijke tuin ook ’s avonds te laten stralen, creëerde in-litelab een lichtplan waarin diverseledspotsvan in-litezijn toegepast.inliteverlichting kenmerkt zich door een bijzonder natuurgetrouw lichtbeeld waardoor planten ’s avonds er net zo kleurrijk uitzien als overdag. 

Uitsluitend verlicht met 12v spots

Alle toegepaste verlichting is aangesloten op een slimme transformator die overigens aan te sturen is middels een smartphone app. Dedakplantanenworden verlicht met BIG FLUX spots en de bosrand is verlicht met LUNA Spots. Deze spots kenmerken zich door een lichtbundel die vanuit de bodem een brede lichtbundel produceert die onder een hoek omhoog schijnt. Onder de hoge bomen zijn BIG SCOPE NARROW spots geplaatst die een lichtbundel produceren die tot 14 meter hoogte kunnen schijnen. Alle toegepaste verlichting zorgt ervoor dat deze bijzondere bostuin ’s avonds echt tot leven komt.  

Meer over in-lite

in-lite is een jong, Nederlands bedrijf dat toonaangevende ledbuitenverlichting ontwerpt, produceert en verkoopt. Het is een bedrijf met een echte missie. Iedere dag zet een team van zo’n twintig enthousiaste medewerkers zich in om buiten bijzonder te maken. Dit wordt gedaan door mooie buitenlampen te ontwikkelen, maar bovenal door zoveel mogelijk mensen te inspireren en te laten zien dat verlichting thuishoort in iedere buitenruimte. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: in-lite

___

___

Meer projecten bekijken van in-lite design?