Smart home, Wifimedia, wooncomfort

  • Wifimedia
  •  
  •  

Prachtig project met unieke smart home oplossingen | Wifimedia  

Tijdens de verbouwing van dit ruim opgezette woonhuis in Arnhem heeft Wifimedia de opdracht gekregen om de woning op verschillende plekken te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van beeld, geluid en digitale infrastructuur. Het was aan Wifimedia de taak op van deze woning een echte smart home te maken 

Ultiem wooncomfort

De woning heeft een mooie, open indeling waarbij de verschillende leefgebieden gescheiden van elkaar zijn gesitueerd. Hierdoor voelt het huis warm en knus aan maar is de ruimtelijke opzet ervan behouden. Warme kleuren en materialen dragen hier onder andere aan bij. De look en feel van de woning is erg belangrijk, de sfeer moet kloppen, de stijl moeten kloppen en het geheel moet eenheid uitstralen. Daarom heeft Wifimedia ervoor gekozen om de technologische toevoegingen onzichtbaar voor het oog te plaatsen. Hierbij wordt het wooncomfort wel vergoot maar blijft de uitstraling van de woning behouden.  

Smart home, Wifimedia, wooncomfort

Volledige smart home

Allereerst heeft Wifimedia zowel binnen als buiten een sterk netwerk ingericht met de access points van Ubiquiti. In de slaapkamer en keuken zijn inbouw speakers van Bowers & Wilkins in het plafond geplaatst. De luidsprekers zijn van Sonos AMP en in de keuken zijn deze meegekleurd in de kleur van het plafond. Ook zijn in de ‘mancave’ CWM Cinema 7 center en front speakers van Bowers & Wilkins in de wand geïntegreerd en de CCM684 luidsprekers zijn nauwkeurig weggewerkt in het plafond zodat hier niets meer van te zien is. Een Yamaha RX-A2080 surround versterker wordt hierbij gebruikt voor de aansturing van de multichannel configuratie. In de mancave, woonkamer en keuken hebben we tenslotte gekozen voor 65-inch premium OLED’s van LG voor de hoogst mogelijke belevingsfactor. Ook is er buiten bij de Jacuzzi een waterdichte Bowers & Wilkins AM-1 buitenspeaker geplaatst, zodat de bewoners overal in en om hun smart home kunnen genieten van muziek.  


Smart home, Wifimedia, wooncomfort

 

Tekst: Charlotte Adriaansen
Fotografie: Wifimedia

____

Wifimedia, domotica, audio

____

Meer projecten zien van Wifimedia?