Mini-huislift in een Antwerps herenhuis dankzij Verolift

Verolift

Verolift is gekend voor zijn ergonomische, technisch verfijnde huisliften en zijn verregaand maatwerk. Zelfs al lijkt het een mission impossible, toch haalt Verolift alles uit de kast om een liftoplossing mogelijk te maken. De realisatie van dit project in Antwerpen is hiervan een mooi voorbeeld.

Lift, herenhuis, Verolift

Liftoplossing voor een smalle herenwoning

Dit zeer smalle Antwerpse herenhuis bestaat uit 4 etages die oorspronkelijk enkel toegankelijk waren via een trappenhal doorheen de hele woning. De vraag van de klant: verticale mobiliteit mogelijk maken zonder afbreuk te doen aan het unieke karakter van de woning, zodat zij als iets oudere bewoners levenslang thuis konden blijven wonen in hun geliefkoosde stadswoning in het centrum van Antwerpen.

Uitdaging van formaat

De liftexperts van Verolift legden hun oor bij de klant te luisteren en verkenden in samenwerking met de aannemer alle opties. Omwille van de zeer smalle leefruimtes en de aanwezigheid van een hoge trappenhal werd het een uitdaging van formaat. Want voor de klant was het behouden van de unieke esthetiek van de woning essentieel.

14 meter hoge liftstructuur

In samenwerking met de aannemer werd de trappenhal smaller gemaakt en als liftoplossing werd geopteerd voor de kleinste lift uit het Verolift-aanbod. In de houten vloeren werden door de aannemer op elk niveau verankeringspunten aangebracht. Op die manier werd een uitstekende stabiliteit gegarandeerd voor de 14 meter hoge structuur.

Compact maatwerk met de DomusLift XS huislift

De DomusLift XS huislift werd – volledig op maat van de woning – nóg compacter gemaakt. De liftstructuur werd herleid tot een afmeting van 1,33 m x 1,07 m en er werd een liftkooi ontworpen met uitzonderlijke dimensies van 0,83 m x 0,88 m. Hierdoor werd maximaal op leefruimte bespaard en is de lift tóch net perfect voor twee personen.

Hydraulische aandrijving

Hoewel Verolift maximaal met de zeer zuinige “gearless” aandrijving werkt, werd hier toch geopteerd voor een hydraulisch mechanisme dat in de liftput en de schachtkop kan worden geplaatst. Zo werd maximaal gebruik gemaakt van de verticale ruimte.

Mission impossible? Mission accomplished dankzij een technisch hoogstandje van Verolift en een bijzonder tevreden klant!

Meer over Verolift

Verolift staat bekend om zijn ergonomisch en technisch verfijnde huisliften. De liften die zij ontwerpen zijn volledig maatwerk en voldoen daardoor altijd aan de wensen van hun klanten. Zelfs al lijkt het een mission impossible, dan nog haalt het bedrijf alles uit de kast om een liftoplossing mogelijk te maken. Deze lift is daar het perfecte voorbeeld van!

Editor: Celine Jacobs

Datum: 26-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Verolift