Pitt-concept : een slimme keuze om je nieuwbouw- of renovatie-project in een prachtig jasje te steken 

Pitt-solutions

Gebouwen en woningen letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje steken: het is een kolfje naar de hand van Pitt-solutions. Hierdoor worden de woningen en gebouwen niet alleen voorzien van een fraaie look, maar wordt bovendien het isolatiepeil opgekrikt. Wanneer gewenst kunnen ook deuren, poorten, hekwerk en shutters geïntegreerd worden in de gevelbekleding. Zelfs bijgebouwen kunnen in dezelfde stijl uitgewerkt worden. Kortom: deze specialist in het plaatsen van kwalitatieve gevelbekleding zorgt voor een prachtig totaalplaatje.

Creëer je eigen oase van rust

Steeds meer (ver)bouwers hebben de wens om zowel in en rond hun woning te kunnen ontspannen. Ze zijn dan ook op zoek naar een woning en woonomgeving die rust uitstraalt. Door dezelfde materialen terug te laten keren aan en rond de woning wordt deze wens gerealiseerd. De oplossing hiervoor is het Pitt-concept: kwalitatieve gevelbekleding waarin deuren, garagepoorten en andere elementen in het exterieur naadloos opgaan. Hierdoor ontstaat een gestroomlijnd geheel.

Voor dit project is gekozen voor aluminium gevelbekleding. Hierbij zijn zowel de gevel als de garagepoort- en deur met hetzelfde materiaal bekleed. Doordat de poort en de deur in hetzelfde vlak dan de gevel zijn uitbekleed, verdwijnen deze als het ware in de gevel zodat de woning eenheid uitstraalt en modern oogt. Echter, is de bouwheer nog een stapje verdergegaan. Er is gekozen om ook het hekwerk met poort en draaihekken in het concept te integreren, hetgeen de woning een extra dimensie geeft. Zonder dat er woonruimte is toegevoegd, lijkt de woning toch ruimer.

Eindeloze mogelijkheden

Wegens de vele bekledingsmaterialen geeft ieder een unieke look aan de woning of bijgebouw. Zo is er een keuze uit vele houtsoorten, aluminium en HPL. Om het hout een specifieke kleur te geven die perfect bij de woning past, kan het natuurlijke materiaal voorzien worden van een gebeitste afwerking. Aluminium gevelbekleding is mogelijk in diverse RAL-kleuren en in verschillende profieltypes. Ook HPL is beschikbaar in vele kleurvarianten.

Van exterieur naar interieur

Het bijgebouw is langs de buitenkant bekleed met gevelbekleding in Burned Wood. De stijl van het exterieur is doorgetrokken naar het interieur. Zo is ook het barmeubel met ingebouwde haard voorzien van Burned Wood. Door de muur, een barmeubel, inbouwkast of schouw met dezelfde bekleding te voorzien als buiten, ontstaat eenheid tussen de binnen- en buitenruimte. Deze doordachte doorloop van materialen versterkt niet alleen de esthetiek, maar zorgt ook voor een gevoel van verbondenheid met de natuurlijke omgeving.

Editor: Media Team RRO

Datum: 01-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Pitt-Solutions