Slider1
Slider2
Slider4
Slider5
Slider6
previous arrow
next arrow

Zuidzicht: Permanente lifetime belevenis

De residenties zijn heuse architectonische hoogstandjes

Panoramische blik, oogstrelende esthetiek en exclusiviteit waar het oog rijkt. The art of living werd een exclusief kijkje gegund in een luxepenthouse met zwembad. Een impressie van het duurste en mooiste appartement van Limburg.

De residenties Zuidzicht zijn heuse architectonische hoogstandjes. Het is alsof vier luxe majestueuze cruiseschepen liggen aangemeerd in de jachthaven van Hasselt. De prijs gekroonde Manuel Rohr Toren in havenstad Hamburg diende als inspiratiebron voor de eyecatchers. De prijzen van 600.000 euro tot 1,6 miljoen euro hadden weinig invloed op de vraag. In recordtijd waren Zuidzicht 1, 2 en 3 ‘uitverkocht’. De bewoner: “Ik zag een advertentie met een maquette van het gebouw in de krant en was direct verkocht. Ik heb een afspraak gemaakt met Michel Verhoeven van ontwikkelaar Kolmont en we waren er hier aansluitend binnen een uur uit.”

Permanente luxecruise
Wonen in Zuidzicht geeft het gevoel van een permanente luxecruise, mede door de fantastische vormgeving. De terrassen en de zes meter hoge ramen vergroten het ruimtegevoel en stimuleren de betrokkenheid met natuur en omgeving. De ondergrondse parking en de nabijheid bij het bruisende Hasseltse stadscentrum zijn een extra comfort plus.


“Het is alsof vier luxe majestueuze cruiseschepen liggen aangemeerd in de jachthaven van Hasselt”


De prachtige keuken in het penthouse is gerealiseerd door Het Keukenhuis.

De gordijnen voor de grote ramen in de woning zijn van De Roos Interieur uit Genk.

Oosterbosch heeft de haard van het merk Bellfire geleverd.

Zwembad of eigen golf hole
Aan werkelijk ieder detail is hier gedacht, tot en met de interne personenlift, zodat je hier levenslang kunt wonen. Het uitzicht op het water vanuit de woonkamer en de ‘master-bedroom’ is in één woord fenomenaal. Het ruimtegevoel wordt doorgetrokken in de twee buitenterrassen, waarvan één met een riant zwembad. “In alle bovenste penthouses is plek voor een jacuzzi, buitendouche, zwembad of zelfs een eigen golf hole op het terras”, aldus Michel Verhoeven.

Evangelie van goede smaak
Binnenhuisarchitect Paul Verjans verzorgde de inrichting en de vrouw des huizes zocht de meubels uit. Het eindresultaat is een evangelie van goede smaak. Van meubels tot lampen en van open haard tot tv en keukenapparatuur; alles ademt klasse en allure. Ingenieus is de manier waarop cv-installatie, wasmachine, wasdroger en andere minder stilistische dagelijkse gebruiksvoorwerpen zijn weggewerkt achter een strakke kastenwand tussen woonkamer en keuken. Achter ieder wandpaneel schuilt een opmerkelijke ruimte.

Het dakterras bij residentie Zuidzicht is ontworpen door PUUR Groen. Het zwembad (vervaardigd uit Inox) is gerealiseerd door Van Eeckhoudt uit Wolvertem.


“Om het kustgevoel naar Hasselt te halen, zijn we in zee gegaan met een architect die gespecialiseerd is in kustarchitectuur”


Lambrechts uit Hasselt heeft het sanitair geleverd.

Het kustgevoel is naar Hasselt gehaald
“De architect opteerde voor een dubbele wit-zwartfaçade. Voor het witte deel gingen we in eerste instantie voor Carrara marmer uit Italië”, zegt de bewoner. “Maar uit testen bleek dat dit marmer op de langere termijn niet bestand is tegen de weersinvloeden uit ons klimaat. Daarom hebben we gekozen voor wit architectonisch beton: het moderne equivalent van Carrara marmer. Dat is duurzaam, ijzersterk en warmte capterend.” 

Drang naar perfectie
De afwerkingsgraad is ultrahoog. Ook duurzaamheid zit door Zuidzicht verweven. De compactheid van het gebouw reduceert de energiebehoefte. Hoogwaardige isolatie, een goede luchtdichtheid en een slim mechanisch ventilatiesysteem zorgen voor lagere energiefacturen. De verdiepingshoge ramen laten tijdens de koude winterdagen bij lage zonnestand warmte toe.

De luxepenthouses zijn een realisatie van projectontwikkelaar Kolmont uit Hasselt.

Understatement
Wonen is in Zuidzicht dan ook een understatement. ‘Living on top of the world’. Dat is wegdromen tussen de wolken en wakker worden met zicht op het fonkelende kanaal. “Sinds ik hier woon, geniet ik veel intenser van het leven”, bekent de bewoner. “We kunnen nu wat vaker op vakantie. En als we thuis zijn, hebben we ook vakantie. Want zo voelt dat hier in Zuidzicht!”

Tekst: Ton Reijnaerts
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: