Perfecte pied-à-terre aan zee 

DOEN

De Nederlandse familie die in dit appartement aan zee verblijft bij een bezoek in het land waar hun roots liggen, beleeft hier een oase van rust en ruimte. De sportieve gezinsleden kunnen bovendien voor de deur naar hartenlust kitesurfen en zwemmen in de zee, maar ook fietsen over de dijk en hardlopen. DOEN werd ingeschakeld voor het interieurontwerp van hun appartement en verzorgde de complete realisatie en coördinatie in samenwerking met Zalmstudios. 


Huis

Ramen, zee ,DOEN, The Art of Living

Thuis aan de Kust 
Mascha van Steijn van DOEN: “Onze opdrachtgevers wilden graag een plek waar ze kunnen verblijven bij terugkomst in Nederland. Met het hele gezin, maar ook met een groter gezelschap met vrienden en familie. Een comfortabel en warm familiehuis waar geleefd mag worden. Om het geweldige uitzicht op de kustlijn te benadrukken, heeft het appartement lange zichtlijnen richting de zee en is er optimaal gebruikgemaakt van de grote raampartijen en het daglicht.” 


Materialen

Ramen, zee ,DOEN, The Art of Living
Ramen, zee ,DOEN, The Art of Living

Strandhorizon 
DOEN creëerde een luxe interieur met een zachte basis van natuurlijke materialen en ingetogen tinten. Hierdoor wordt het strandgevoel ook binnen beleefd en de verbinding tussen binnen en buiten versterkt. Mascha: “We hebben in de hele woning betonciré gebruikt, zowel horizontaal als verticaal: alle vloeren zijn ermee afgewerkt en een deel van de wanden. Door deze in een zandkleur uit te voeren, is ook de connectie met dat fijne strandgevoel gemaakt. De plafonds en de wanden zijn bewust lichter gehouden zodat het strandgevoel optimaal in een horizon opgaat.


Zithoeken

Ramen, zee ,DOEN, The Art of Living

Alle leveranciers van de zithoeken

Strand Sereniteit 
Het interieur straalt niet alleen openheid en sereniteit uit, maar ook geborgenheid: zo zijn de items in de zithoek dieper van kleur, in een fraaie bij de rest van het interieur passende aardse tint. Geborgenheid is ook gecreëerd door het omranden van de zithoek met een laag bouwkundig element als extra zitplek voor bij de eettafel. De lichtlijn aan het plafond accentueert de routing in de grote open ruimte; een prachtige hanglamp met tijdloos design is een ander element uit het lichtplan. Door het gebruik van leer en staal oogt de woning ook nog eens stoer. Designklassiekers en de persoonlijke kunst van de bewoners, aangevuld met geadviseerde styling door DOEN, zorgen bovendien voor verrassende contrasten en extra sfeer in huis. 


Slaapruimte

Ramen, zee ,DOEN, The Art of Living

Alle leveranciers van de slaapruimte

Céless Interieur Aannemer

Ruud Leentjes b.v.

Regel 590 Black

Stone Company Bathrooms

Ontspannen Natuurlijk Wonen 
Ook in de slaapkamers en en-suitebadkamer voert de natuurlijke uitstraling de boventoon met lichte tinten en materialen zoals hout, linnen en betonciré. Ook is speelsheid toegepast, bijvoorbeeld in de kleurrijke loper die in de entree ligt, gecombineerd met andere heldere kleuren. Deze geven je meteen bij binnenkomst al een vrolijk, ontspannen gevoel. Een gevoel dat je in het perfecte pied-à-terre, vervolgens niet meer loslaat. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 25-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Patrick Meis