Penthouse met zwarte vloer in verbouwde gevangenis

Studio de Blieck

Achter de realisatie van dit verbluffende penthouse gaat een wel heel bijzonder verhaal schuil. De woning is namelijk gelegen in een van de oudste justitiële complexen van Nederland: de  Noordsingel in Rotterdam. Enkele jaren geleden werd het complex verbouwd tot luxe woningen.  Dankzij de ontwerptalenten van interieurdesigner Lotte Faassen kreeg het penthouse, gelegen in de naar Amerikaans concept gebouwde strafgevangenis, een woonsfeer met betoverende elegantie. De zwart vloer als eyecatcher maakt deze woning helemaal af.


Woonlagen

Zwarte vloer, Studio-De-Blieck, the art of living

Drie woonlagen met historische elementen

Het penthouse fascineert vanaf het eerste aanblik. Verspreid over de maar liefst drie woonlagen zijn vele historische elementen te vinden, zoals twee celdeuren van de tegenover elkaar gelegen celvleugels, hoge boogramen, stalen gebinten en een betonnen plafond. Toch is elke vierkante  meter van het penthouse gehuld in een elegante ambiance. “De opdrachtgeefster is een jonge vrouw. De uitdaging was daarom om binnen de grove, industriële context van het historische pand een zachte, verfijnde woonbeleving te creëren,” vertelt Lotte Faassen, die zich bij interieurontwerpbureau Studio de Blieck richt op het ontwerp en de totale begeleiding van eigenzinnige interieurs. “In het ontwerp heb ik veel organische vormen toegepast en gekozen voor lichte kleuren zoals offwhite en beige. Dit heb ik gecombineerd met messing accenten en mooie decoratie, waardoor een serene sfeer is ontstaan.”

“In het ontwerp heb ik veel organische vormen toegepast en gekozen voor lichte kleuren”


Interieurdesign

Zwarte vloer, Studio-De-Blieck, the art of living

Ronde vormen en luxe materialen

Op de eerste woonlaag creëerde de interieurdesigner alle leeffuncties. Lotte: “Zowel bij de keuken als bij de eethoek zijn de originele celdeuren zichtbaar gelaten. Door te spelen met ronde vormen, luxe materialen zoals een chique bruinzwarte vloer in Hongaarse punt, en verfijnde accessoires zijn  de deuren heel mooi geïntegreerd in het interieur. Daarnaast hebben we de kastdeuren van de reeds gebouwde keuken een nieuwe uitstraling gegeven en een achterwand met marmer look toegevoegd. Om de living mee te nemen in de totaalbeleving, hebben we onder andere het plafond bekleed met een behang met een subtiele print.

”Ook de mainsuite met inloopkast en badkamer op de tweede woonlaag is schitterend. Vanuit de vide met glazen balustrade blijf je op een fijne manier in contact met de leefruimtes en geniet je, dankzij de grote raampartijen, van een prachtig uitzicht over de stijlvolle binnentuin van het complex. Daarnaast heeft de opdrachtgeefster nog de beschikking over een derde woonlaag met een bad- en slaapkamer. Lotte: “Het was een heel fijne samenwerking, waarbij we echt iets unieks hebben mogen creëren. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op dit bijzondere project.”

“Het was een heel fijne samenwerking, waarbij we echt iets unieks hebben mogen creëren.”

Editor: Media team

Datum: 18-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: Muk van Lil