Penthouse met sobere belijning en kunst als uitgangspunt

WAVE Architecture

In de hedendaagse interieurs neemt decoratie meer en meer de plaats over van privéobjecten zoals erfstukken of waardevolle kunst. Als het aan architect Laurence Vander Elst ligt, hoort interieurdesign echter discreet te zijn. Door te balanceren met proporties, materialiteit, licht en energie maakt WAVE Architecture een harmonieuze samensmelting van omgeving, karakter en stijl. Zo worden design en persoonlijke eigendommen op soepele wijze samengevoegd tot een woning die volledig draait om de opdrachtgever. 


Interieur

Kunst, sobere belijning, WAVE Architecture, The Art of Living
Kunst, sobere belijning, WAVE Architecture, The Art of Living

Kalm en kleurrijk 

Dit penthouse in de Antwerp Tower is een schoolvoorbeeld van de signatuur van WAVE Architecture. Het interieur oogt kalm en toch kleurrijk. De schoonheid zit ’m in de sobere lijnen en natuurlijke materialen. WAVE Architecture ontwerpt vaker de woningen van collectioneurs of zelfs volledige kunstgalerieën. Vanzelfsprekend kozen de bewoners van dit penthouse voor de expertise en ervaring van Laurence, opdat ze met zekerheid wisten dat hun kunstvoorwerpen een mooie plaats in het interieur krijgen. “We bouwen vaker woningen rond kunstcollecties,” aldus Laurence. “Ook deze bewoners wisten al welke kunstwerken ze in dit appartement wilden plaatsen. De materialisatie is afgestemd op de collectie.” Er is gekozen voor donker moeraseikenhout gecombineerd met natuursteen in de keuken. In de slaapkamer geeft het donkere houten hoofdbord een gevoel van geborgenheid. 


Maatwerk

Kunst, sobere belijning, WAVE Architecture, The Art of Living

Maatwerkmeubilair  

In de en-suitebadkamer is het maatwerkmeubilair juist in een lichtere tint vervaardigd. De dressingkasten zijn van licht eikenfineer. De koof met ingebouwde ledverlichting – één boven de spiegel en één boven de douche – accentueert de belijning. In het gehele appartement ligt een gietvloer en zijn de muren van mortex. Ook het losse meubilair is gekozen op advies van Laurence, met als pièce de résistance de door WAVE Architecture getekende en uitgevoerde sofa. 


Leefruimtes

Kunst, sobere belijning, WAVE Architecture, The Art of Living

Oase van rust  

In de living valt één ding op, of beter gezegd: níét op, namelijk de afwezigheid van een tv en een bijbehorend tv-meubel. “Hoewel er een gigantisch scherm aanwezig is, is dit praktisch onzichtbaar dankzij Heyman Reference. Het penthouse dient als pied-à-terre,” licht Laurence toe. “Dat beïnvloedt bepaalde ontwerpafwegingen die je maakt. De bewoners komen enkel naar Antwerpen voor hun vrijetijdsbesteding, zoals een avondje naar het theater, naar een concert, om gezellig samen met vrienden uit eten te gaan of gewoon om heerlijk samen te zijn. Hier hebben ze een tweede plek om thuis te komen; het interieur vertelt hun eigen unieke verhaal.” Hier wonen is als wonen in een sereen nest boven in een boom. Hoog boven de grond vormt het penthouse een oase van rust, terwijl beneden het bruisende stadsleven nooit stilstaat. En zeg nu zelf: je wilt niet dat een tv je dat schitterende uitzicht op ’t Stad ontneemt. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 21-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Yannick Milpas