Penthouse met eclectisch-minimalistische ziel

LOFT22

Voor de bovenste etage van een nieuwbouwappartementencomplex met uitzicht op een sfeervolle jachthaven creëerde LOFT22 Architecture een wonderschoon interieur. Om het hoogwaardige niveau te bereiken werkte ingenieur-architecte Frédérique Lippens drie jaar lang zeer intens samen met de opdrachtgever en verschillende partijen. Het resultaat is een architecturale reis door een eclectisch-minimalistisch geheel waarin alles tot in de perfectie op elkaar is afgestemd én je tegelijkertijd telkens opnieuw verrast wordt. 


Leefruimte

Minimalistisch, nieuwbouw, LOFT22

Alle leveranciers van de leefruimte

Interieurarchitect

LOFT22

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Een architecturale ervaring 

Het interieur ontwierp Frédérique met als doel een architecturale ervaring te creëren. “Ik benader het interieur op architecturale wijze,” vertelt de architecte. “Op die manier wil ik een verhaal neerzetten dat klopt én waarin de opdrachtgever zich tweehonderd procent thuis voelt.” De basis van het concept is opgebouwd uit geconnecteerde sferen, waarbij elke ruimte een bepaalde eigenheid en intimiteit heeft en tegelijkertijd gelinkt is aan de rest van het interieur. Fréderique: “Er waren twee belangrijke uitgangspunten. Het eerste was het creëren van twee dialogerende volumes: een donkerkleurig volume van gebrand eiken-fineer en een lichtkleurig getextureerd volume. Met het donkere volume is de architectuur als het ware naar binnen getrokken, terwijl het lichtkleurige volume de ‘promenade’ door het interieur vormt. Door de positionering tegenover elkaar is een interessant spanningsveld van in- en exterieur ontstaan.” 


Slaapvertrekken

Minimalistisch, nieuwbouw, LOFT22

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Natuursteen

André Celis Natuursteen

Een archeologische gelaagdheid 

Het tweede uitgangspunt was het vertalen van de passie van de opdrachtgever: kunst en historische voorwerpen. “In het interieur heb ik een archeologische gelaagdheid aangebracht. De stapeling van materialen komt mooi tot uiting in het haardmeubel in het midden van de leefruimte. De minimalistische lichtlijnen accentueren de strakke vormentaal en brengen, samen met de warme, natuurlijke kleuren en materialen, alsook de integratie van bestaande stuks, levendigheid in het interieur.” Overal waar je kijkt zijn bijzondere details te ontwaren, zoals een uitschuifbare tv en een met staal opengewerkt massief kookeiland van marmer. Ook in de luxueuze masterbedroom, badkamer en multifunctionele ruimte is eenzelfde hoge niveau van verfijndheid terug te zien. Deze laatste ruimte kan door middel van een uitklapbaar bureau en bed gemakkelijk worden getransformeerd tot thuiskantoor of gastenslaapkamer. De plafondhoge schuifdeuren versterken de flexibiliteit en indien gewenst de geborgenheid van de ruimtes. Het eclectische-minimalistische concept, de intensieve samenwerking en de high-end afwerking: ze dragen allemaal bij aan een fantastisch eindresultaat dat vanaf dag één een ziel draagt. Hét bewijs is de enthousiaste reactie van de opdrachtgeefster, die aangeeft zich er volledig thuis te voelen. 

Editor: Media team

Datum: 24-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Patrick Meis