Patineren, Dauby, The Art Of Living

Patineren voor een authentiek resultaat | Dauby 

Wat hebben Dauby en goede wijn met elkaar gemeen? Het antwoord ligt in het verouderingsproces: beide producten worden namelijk beter of mooier met de jaren. Hoe dit kan? Wanneer je al van Dauby hebt gehoord, dan heb je ongetwijfeld ook al van de term living finish gehoord. Quasi al het raam-, deur- en meubelbeslag van Dauby heeft namelijk een mooie, typerende patina en laat dat nu een échte must have zijn voor een levendig interieur. De producten zijn gepatineerd, maar patineren verder naargelang het gebruik ervan. 

Patineren, Dauby, The Art Of Living

Kleuren die leven door oxidatie
Die oude deurklink, de stier van Wall Street of het knopje van de snoepkast, je herkent meteen welke materialen mooi oud zijn geworden of veelvuldig gebruikt. Dat zie je door de mooie boenglans en kleurschakeringen die het product extra uitstraling geven. Want hoe ouder je product, hoe authentieker. Niet alleen het natuur brons, maar ook ruw metaal, roest, verouderd ijzer en ruw brons hebben één ding gemeen: ze leven en gaan patineren naargelang het gebruik en de leeftijd. Ze worden dus voorzien van een authentieke living finish voor een extra uniek karakter. Door het materiaal veelvuldig te gebruiken, zal het oxideren en zullen de kleurschakeringen intenser worden. 

Patineren, Dauby, The Art Of Living

Mooi oud
Dit interessant proces van patineren bewijst dat je een authentiek en natuurlijk product in huis hebt. Zoals ook bij andere natuurlijke materialen in je interieur zoals leder en hout, hoort het patineren onlosmakelijk bij de uitstraling van je product. Denk bijvoorbeeld maar aan die prachtige Chesterfield, waarvan het leer alleen maar meer cachet krijgt tijdens het ouder worden. Een product dat vaak gebruikt wordt, zal sneller patineren, dan een product dat nauwelijks wordt aangeraakt. Ook factoren als luchtvochtigheid of het zoutgehalte in de lucht geven verschillende soorten patina. Dauby’s producten bevatten al die doffe corrosielaag, zodat het oxidatieproces wat versneld is. Zo hoef je niet tien jaar te wachten tot jouw product mooi oud is geworden! 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dauby

___

Meer projecten bekijken van Dauby?


Dauby


“Dauby laat zich inspireren door een belangrijk keerpunt in de geschiedenis; namelijk de overgang van het traditionele naar de moderniteit.”

__
Meer informatie over Dauby?