Xiart, wanddecoratie, schilderijen

  • Xiart
  • Cartografenweg 20a
  • 5141MT Waalwijk

Passende wanddecoratie voor verschillende interieurstijlen | Xiart

Wanddecoratie is de ultieme finishing  touch  in ieder interieur. Met kunst aan de muur voeg je namelijk persoonlijkheid toe aan je ruimte en creëer je visuele interesse. Kies bijvoorbeeld voor intiem met een uniek portret of maak een statement met een abstracte foto-art. In dit artikel geven we je inspiratie per woonstijl om tot de juiste  wanddecoratie  te  komen en een harmonieus geheel te creëren in je interieur. 

Moderne inrichting

Een modern interieur wordt getypeerd door strakke vormen, simplistische designs, weinig decoratie en accessoires. Het geheel oogt ruimtelijk. Ondanks dat in een modern interieur vaak weinig gebruik wordt gemaakt van decoratieve items, is een wandkunstwerk vaak dé eyecatcher in het interieur. Ook is het de ideale manier om je interieur stijlvol af te werken. De perfecte keuze voor een modern wandkunstwerk is glanzend materiaal. Zo accentueert plexiglas bijvoorbeeld de jouw gecreëerde, moderne sfeer!

Xiart

Romantisch design

Een romantisch interieur voelt warm aan, is comfortabel en bevat vaak de nodige luxe. De materialen die worden gebruikt voor het romantisch design zijn vaak van hoge kwaliteit, ogen prachtig en voelen zacht aan. Ook karakteristieke houten vloeren en luxe stoffering horen zeker thuis in het romantische interieur. Je trekt deze warme sfeer eenvoudig door naar de muur met dierenfoto-art. Dieren zijn echte eyecatchers, geven je ruimte karakter en zorgen voor een knusse en gezellige sfeer. Kies daarbij voor warme en zachte tinten om de romantische sfeer te versterken.

Xiart, wanddecoratie, schilderijen

Bohemian Chic

Boho is vaak een mix van invloeden over de hele wereld. Het is zowel een mix van stijlen als van creativiteit, kleur, variëteit en fun. In een Bohemian laid-back stijl hoeft niet alles binnen de lijntjes te zijn. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig verschillende patronen mixen en matchen. Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren is daarbij een must. Vooral riet, hout en rotan staan centraal. Ook een bijpassend kunstwerk mag niet ontbreken in een Bohemian interieur. Ga voor een sfeer met invloeden van exotische reizen en bijzondere verhalen. Kies daarbij voor natuurlijke tinten om het kunstwerk te laten matchen met de rest van het interieur. Zo creëer je thuis jouw eigen vakantieparadijs!

Xiart, wanddecoratie, schilderijen

Industrieel

Echt. Gedurfd. Rauw. Typische kenmerken voor een industriële inrichting. De industriële stijl was vroeger vrij sfeerloos door het gebruik van ‘kille’ kleuren en materialen. Tegenwoordig is de stijl veel huiselijker geworden door te werken met contrasten: harde en zachte materialen, koude en warme kleuren. Ook wanddecoratie wordt steeds vaker toegevoegd om de karakteristieke elementen te versterken en tegelijkertijd meer sfeer toe te voegen. Zo wordt jouw industriële interieur direct huiselijker en gezelliger. Ook hierbij is het belangrijk om te kiezen voor een kunstwerk dat past bij de gewenste sfeer. Bij een industriële woonstijl zijn hoge contrasten en donkere kleuren vaak een must. Ook een matte afwerking matcht het beste bij deze woonstijl. Kies daarom bijvoorbeeld voor een dibond kunstwerk.

Xiart, wanddecoratie, schilderijen

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Xiart

____


____

Meer projecten bekijken van Xiart?