kantoorvloeren, the art of living, vloerenexclusef

  • VloerenExclusief
  • Schutsboomstraat 61
  • 5374 CB Schaijk

Parketvloeren | VloerenExclusief 

We zien ze steeds vaker terugkomen in exclusieve woningen: parketvloeren. Een parketvloer, of ook wel houten vloer genoemd straalt klasse en sfeer uit. Daarnaast zijn parketvloeren tijdloos en bieden ze enorm veel mogelijkheden. Je kunt alle kanten op qua interieurstijl, of je nu kiest voor een modern interieur of een landelijk interieur, een parketvloer past altijd. Vloeren Exclusief is al meer dan 20 jaar dé specialist op het gebied van betaalbare parketvloeren.  

kantoorvloeren, the art of living, vloerenexclusef

Gerenoveerd herenhuis

Dit klassiek herenhuis in het centrum van Nijmegen is compleet gerenoveerd. De benedenverdieping wordt gebruikt als kantoor van een bekend schoenenmerk. De bovenverdieping is de privéwoning van de eigenaresse. Door het combineren van de werkplek en de woning kan de eigenaresse zich op elk gewenst moment terugtrekken. De parketvloer zorgt voor een kloppend geheel en past perfect bij het karakter van de woning.

kantoorvloeren, the art of living, vloerenexclusef

Details Versailles parket kantoor

De parketvloer van het kantoor is gelegd in een Versailles motief, ook wel 1-bis selectie genoemd. Dit houdt in dat er hier en daar een knoopje te zien is. Het Versailles motief matcht perfect met de klassieke uitstraling van het kantoor. De tegels zijn diagonaal gelegd om de vloer een modern accent te geven.

kantoorvloeren, the art of living, vloerenexclusef

Details

Op de bovenverdieping ligt een 14cm brede plankenvloer in een 1-bis selectie. Er is gekozen voor een plank zonder vellingkant. Hierdoor lopen de vloerdelen naadloos in elkaar over. De extra lange lengtes creëren een optisch ruimtelijk effect. De vloerdelen zijn een perfecte match met het verdere interieur dat rust en ruimte moet uitstralen. Zowel de vloer op de bovenverdieping als het Versailles parket zijn in de eigen rookcabine gerookt. Het Looizuur in het hout gaat tijdens het roken een reactie aan met de ammoniakdampen. Hierdoor ontstaat er een warmere, volle basiskleur.    

In samenspraak met de opdrachtgever en de interieurarchitecte is de kleur op locatie bepaald. Alvorens de vloer wordt behandeld worden er kleurstalen gemaakt om zeker te zijn van de juiste tint.   

 

 

Interieurarchitect: Daph Studio
Bouwbegeleider: Pieter Aalbers
Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Vloeren Exclusief

____

Meer projecten van VloerenExclusief bekijken?