Parketvloer in een monumentaal penthouse-appartement

Karin van Dijk

Dit prachtige penthouse-appartement met parketvloer is gelegen in een voormalige sigarenfabriek. Enkele jaren geleden werd het monumentale pand vakkundig herontwikkeld, waarbij een mooie harmonie is ontstaan tussen historische kenmerken en eigentijdse elementen. De drie gecreëerde appartementen kregen ieder een penthouseachtige sfeer met een hoogwaardig afwerkingsniveau en dito uitstraling. Onder de bezielende leiding van binnenhuisarchitecte Karin van Dijk, die zich over zowel bestaande als nieuwe omgevingen ontfermt, werd het interieur van dit appartement getransformeerd in een aansprekende, warme omgeving waarin de bewoners zich volledig thuis voelen. 


Benedenverdieping

Parketvloer, Karin van Dijk, hotelgevoel, The Art of Living

Warme woonsfeer

Toen de opdrachtgevers Karin benaderden, was de woning nog een open ruimte. Warme woonsfeer is voelbaar vanaf het moment van binnentreden via de royale hal. De lange zichtlijn benadrukt de diepte van de woning en vormt tevens de verbindende factor van alle ruimtes. Een klassieke eikenhouten parketvloer versterkt dit gevoel van verbindingVia twee met leer beklede schuifdeuren, die doorlopen in een kastenwand en leefkeuken, zijn de leefruimtes bereikbaar. De keuken wordt subtiel afgescheiden van de living door een chique roomdivider. 


Bovenverdieping

Parketvloer, Karin van Dijk, hotelgevoel, The Art of Living

Hotelgevoel

In de riante main suite waan je je in een vijfsterrenhotel. Te midden van de ruimte prijkt een groot bed vanwaar je via een gecreëerde loggia uitzicht hebt op de groene omgeving achter het pand. Direct achter het langwerpig wastafelmeubel is een en-suitebadkamer gelegen. Door de vele rijke materialen in combinatie met mooie badmeubelen, is een luxe wellness nagebootst. De naastgelegen walk-in-closet maakt het heerlijke suite-gevoel compleet. Het door Karin ontworpen interieur werd door de bewoners aangevuld met persoonlijke keuzes en objecten, zoals mooie kunst en decoratie. Hierdoor is het appartement naast bijzonder smaakvol ook heel eigen geworden. 

 

“Door de vele rijke materialen in combinatie met mooie badmeubelen, is een luxe wellness nagebootst.”

Editor: Media team

Datum: 17-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jaro van Meerten