Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa
Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa
previous arrow
next arrow
Slider

Paradijselijke villa | Jo Heyens

Als je een door architect Jo Heyens ontworpen woning binnenstapt word je quasi door de mooiste eigentijds interieurs en trends gegidst. Maar óók door een écht thuis. Een waarborg voor welzijn en geborgenheid “Jo voelt feilloos aan wat de mens behaagt. Ze weet ook echt het mooiste in de mens naar boven te halen. Ik vrees dat ik nooit meer echt tevreden kan zijn met een andere architect”, zegt de bewoonster van een in alle opzichten paradijselijke villa in het Maasland.   

Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa

Steenstrips: The Flagstone Company BV, Vaassen (NL).

Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa

Architect: Jo Heyens BVBA, As.

Uniek

Het woordje uniek wordt vaak te pas en te onpas in de mond genomen. Bij deze prachtige villa kunnen architect en bewoners zich er terecht op beroepen. De villa bevindt zich tussen een industrie- en een tuinzone. De industriegrond was nodig om de ook noodzakelijke nieuwe fabriekshal een plaats te geven. De bewoners van de paradijselijke villa hebben namelijk een druk werkend bestaan als zelfstandig vishandelaar.

Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa

Vloeren (tegelvloer): Gebroeders Caelen, Genk.

Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa

Al het maatwerk: YP Eurofix, As.

Puzzelwerk

De combinatie werk-privé leidde mede vanwege de eisen van de brandweer (brandgang) tot heel wat puzzelwerk. Ook visueel was een huzarenstuk vereist. Maar architect Jo Heyens wist ook deze puzzelstukjes tot een perfect geheel te leggen. De hal werd in zwart schrijnwerk uitgevoerd. Door het contrast met de uitgesproken witte façades van de woning blijft de immense grote hal opvallend op de achtergrond.

De doorgetrokken tuinmuren dragen er ook toe bij dat de immense hal niet alle aandacht opslorpt. Tevens bieden deze muren extra privacy, zowel aan de tuinkant als aan het bureau in de rechterkant van de villa.

Contrastrijk

Naast het zwarte aluminium buitenschrijnwerk en de buitenafwerking in gevelpleister, vallen ook de natuurstenen vlakken op. Met Ardennesteen wilden de bouwheren hun eigen stukje Ardennen naar Limburg halen. Het vilein contrast tussen stoer en verfijnt keert eveneens terug in het interieur. Natuursteen vlakken in verticaal verband en lichte eik (vloeren, trap, lamellen, toilet) bepalen de toon in de hele woning.

Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa

Sauna: Alpha Wellness Sensations, Hasselt, sanitair: Antonio Lupi.

Relaxen

De villa voelt als een behaaglijke Kasjmier trui. Ieder detail klopt. Van de knusse zithoek met open haard – een wens van de vrouw des huizes – tot de grote glaspartijen tot op de vloer, die voor fantastische zichtlijnen zorgen. Een privé plekje, of het nu is om te werken of relaxen, is in de paradijselijke villa ook moeiteloos te vinden.

Zo is op de tweede verdieping een heus wellness paradijs gerealiseerd. Een bubbelbad op het buitenterras, met schitterende uitbik op het aangrenzende natuurgebied. En bij mindere weersomstandigheden kunnen de bewoners voor een soortgelijke setting terecht in het fraaie bad in de badkamer.

Vakmanschap

Pragmatisme en top vakmanschap loopt ook als een rode draad door de woning. De dressing en opbergkasten met daarachter veel bergruimten zijn in de hele villa subtiel verborgen. Achter ieder wandpaneel in huis schuilt een opmerkelijke ruimte. Een lichte toets is voldoende om het te onthullen of de ruimte weer opnieuw visueel onzichtbaar te maken. Het vergroot samen met fraaie glaspartijen, geënt op de bewegingen van de zon het ruimtelijk effect.

Paradijselijke villa, Jo Heyens, witte villa

 

Tekst: Ton Reijnaerts
Fotografie: Jaro van Meerten

_____

Meer projecten bekijken van Jo Heyens?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!