strakke penthouse, strak, appartement, open, uitzicht, ruimtelijk

  • Natuursteen & parketvloer
    Bouwmaterialen Vinckier
    Diksmuide | www.vinckier.eu
  • Ladesystemen
    Blum

Panoramisch uitzicht vanuit dit strakke penthouse | Interieur De Keyser

Het maatwerk bij de inrichting van dit strakke penthouse werd toevertrouwd aan Interieur De Keyser. Matthias De Keyser en zijn team stonden ook in voor de inrichting van de andere appartementen.

Weinig muren

Het strakke penthouse laat fenomenale zichten toe door de immense glaspartijen en de 145 m2 terrassen in Ipé rondom. Dit betekent echter wel dat er relatief weinig muren over waren om kasten te plaatsen. De interieurinrichter loste dit op door vrijwel elke binnenwand te voorzien van ingewerkte kasten en lades. Niet enkel een praktische maar ook een zeer esthetische oplossing, vooral door het verfijnde materiaalgebruik en de uitgekiende kleurstelling.

Interieur: Interieur De Keyser, Vladslo-Diksmuide. Ladesystemen: Blum

Wit

Alle muren en plafonds in het strakke penthouse zijn wit. Dit minimalistische interieur werd benadrukt door slechts 2 extra kleuren toe te passen. Het overheersende wit werd doorgetrokken in de ingewerkte kasten die met hun kamerhoge deuren en strakke aflijning voor een rustgevende ritmiek zorgen.

Fineerafwerking

Eenzelfde fineerafwerking in eik werd toegepast aan de binnenzijde van de kamerhoge wijnkoeler en in een nis waar boeken en persoonlijk spullen zijn uitgestald. Deze twee elementen vormen eyecatchers die mooi contrasteren met de witte kastenwand waar ze werden ingewerkt. Ook de deuren van de witte kasten, in laminaat, werden voorzien van verticale verzonken grepen in laminaat. Verder zorgt het zwarte stalen frame van de glazen deur naar het woongedeelte voor een subtiel accent. Het massief parket in lichte eik ondersteunt de rustgevende harmonie.

Een obsessie voor details

Het voordeel van maatwerk is dat je alles in eigen hand hebt. Matthias De Keyser kon hier ongestoord zijn obsessie voor het detail vorm geven. Zo werden de zijkanten van de kasten allemaal in verstek uitgevoerd, wat een betere aflijning en aansluiting toelaat. De bovenste rand van alle schuiflades werd minutieus afgeschuind en met fineer bekleed. Verder werd er angstvallig over gewaakt dat alle nerven van het fineerwerk perfect in dezelfde richting lopen. Ook werden alle zwarte stopcontacten van Berker mooi ingewerkt.

Keuken

Eén wand van de keuken bevat het kookgedeelte dat met een inschuivende vouwdeur aan het zicht onttrokken wordt. Ook hier weer een overvloed aan bergruimte en lades. Het grote keukeneiland is makkelijk te onderhouden met zijn werkblad in witte Corian en geïntegreerde spoelbak. Het keukeneiland wordt van licht voorzien door een zwarte armatuur in balkvorm met spiraalvormige ledlamp. De matzwarte kraan is van MGS.

strakke penthouse, strak, appartement, open, uitzicht, ruimtelijk

 

Master bedroom

De deur naar de master bedroom is onzichtbaar ingewerkt in een wand. De gang naar de slaapkamer is langs een kant voorzien van één grote dressing kastenwand. In de ensuite badkamer ligt een keramische vloer. Het ligbad is van Villeroy & Boch met kraanwerk van Kenco. Het lavabo meubel met dubbel wasbekken is bovenaan uitgewerkt met een spiegelkast. Het meubel zelf is eveneens uitgevoerd in fineer met een blad in mooi geaderd Emperador light grey marmer. Het ligbad is van de inloopdouche gescheiden door een speelse muziekband. Ook de gastenkamer beschikt over een inloopdouche. Zowel hier als in het tweede toilet werden dezelfde materialen en afwerkingen toegepast.

Sanitair, verwarming, ventilatie: Vande Ginste Leander, Diksmuide

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Pieter Clicteur

____

Wil je meer weten over Interieur De Keyser?