Over de vloer in Bodegraven | Bungalow | Vloeren | Tegels | Douglas & Jones

Over de vloer in | Bodegraven

Prachtige tegels door de gehele bungalow

Recentelijk betrokken de bewoners hun nieuwe woning in Bodegraven. Al jarenlang woonden zij met hun gezin in een prachtige eengezinswoning in dit dorp. Door het vertrek van de kinderen en omdat ze zich graag wilden voorbereiden op de toekomst, werd er toch gekozen om te verhuizen. Een zoektocht volgde, waarin sneller dan gedacht een geschikte woning werd gevonden. Zo is de bungalow niet alleen geschikt qua ligging en uiterlijk, maar ook is de gehele woonruimte gelijkvloers zoals met name de vrouw des huizes zo graag wenste.

Het interieur was het enige knelpunt. De bewoners geven toe dat ze het lastig vonden door de verouderde uitstraling heen te kijken. De vorige bewoonster had een geheel andere stijl, welke niet aansloot bij het idee wat de huidige bewoners voor ogen hadden. Daarbij waren er zeker wat achterstallige kluswerkzaamheden. Ze besloten eerst grondig te verbouwen, voordat ze de woning zouden betrekken. Tijdens dit proces werden, zoals ze zelf zeggen, bijna alle kamers geheel gestript.

 

Over de vloer in Bodegraven | Bungalow | Vloeren | Tegels | Douglas & Jones

 


“De badkamer is voor mij nu een rustpunt in huis. Ik ben blij dat ik uiteindelijk voor deze tegels heb durven kiezen”


Badkamer

De badkamer was voor de nieuwe bewoners een van de eerste ruimtes die ze onder handen wilden nemen. Hierin waren nog olijfgroene tegels te vinden en een bad voorzien van een douchegordijn. Omdat de badkamer in hun vorige woning veel meer ruimte bood, kwamen ze niet direct tot een goede indeling. Gelukkig kregen ze bij een badkamerspeciaalzaak een paar handige tips. Zelfs het gewenste vrijstaande bad werd mogelijk. Aangezien het toilet werd verwijderd en de vrijgekomen ruimte werd benut als douchenis, is douchen in bad niet langer meer noodzaak.

De tegelkeuze voor deze badkamer was voor beiden lastig. De heer des huizes had hierin al snel een betonlook in gedachten, maar zijn vrouw twijfelde hier in eerste instantie over. Ze was bang dat het geheel te koel of kil aan zou voelen. Vele tegels passeerden de revue, maar uiteindelijk bleven ze toch bij de look en feel van beton terugkomen. Aangezien in de rest van de woning veel hout is toegepast, werd de charme van beton als stoere tegenhanger steeds interessanter. De keuze viel uiteindelijk op een tegel van het merk Venis, welke zowel op de wand als op de vloer is toegepast. Door de keuze voor deze karaktervolle tegel voelt de badkamer nu als een rustpunt in huis.

Keramische houttegels
Voor de vloeren van de rest van het huis, met name in de woonkamer en keuken, is ook gekozen voor tegels. Aangezien ze erg te spreken waren over het minimale onderhoud en de duurzaamheid van de tegelvloer in hun vorige woning, stond deze keuze eigenlijk buiten kijf. Bijna direct na hun eerste bezoek aan een tegelshowroom komen ze keramische houttegels tegen. Juist de combinatie van de natuurlijke warmte van hout met de voordelen van tegels spreekt de bewoners erg aan. Ze waren eerder niet op de hoogte van deze mogelijkheid, maar vanaf dat moment is het voor beiden duidelijk dat dit de uitstraling is die ze zoeken.

Uiteindelijk is ook de vloer in de slaapkamer voorzien van tegels. Een gedurfde keuze, geven de bewoners toe. Maar omdat alle kamers van het huis gelijkvloers zijn, zochten ze juist naar eenzelfde vloer voor meerdere ruimtes in huis. Door de keuze voor een natuurlijke houtlook, heb je eigenlijk niet eens door dat het tegels betreft. Daarbij zijn tegels ideaal te combineren met vloerverwarming. Hierdoor oogt de vloer niet alleen warm, zo voelt hij ook aan. De uiteindelijke tegelvloer komt eveneens uit de collectie van Venis, te weten de serie Starwood. Deze tegels in plankformaat hebben een natuurlijk en afwisselende houtdessin. Gasten hebben niet eens door dat het een tegelvloer betreft. De bewoners genieten van alle voordelen van keramische tegels en zo blijven ze de onderhoudseisen van een houten vloer, zoals periodiek schuren en lakken, bespaard.

Over de vloer in Bodegraven | Bungalow | Vloeren | Tegels | Douglas & Jones


“Zodra we werden gewezen op de keramische houttegels, waren we direct verkocht”


Showstopper
De absolute showstopper in de slaapkamer is echter niet de vloer, maar het bijzondere hoofdbord achter het bed. Ook hier werd gekozen voor een toepassing met tegels. De toepassing van speciale patroontegels in dezelfde houttint is een kunstwerk op de wand achter het bed. Een idee van de tegeladviseur, geven de bewoners toe. Deze wees ons op een dergelijk voorbeeld. Dit plaatje sloeg direct aan bij hen, al waren ze tegelijkertijd bang dat dit te druk zou worden. Achteraf zijn ze alleen maar blij met hun keuze. Juist door de combinatie met een houtdessin wordt het een rustig geheel. Ook de uitgebreide bekleding van het bed zorgt voor een behaaglijk gevoel. Een slaapkamer om in en van te dromen.

In de praktijk
Inmiddels woont het stel alweer een tijdje in hun nieuwe woning en kunnen ze niet anders zeggen dan dat dit echt als ‘hun’ woning voelt. Volgens de bewoners sluiten de nieuwe inrichting van de ruimtes nu veel meer op elkaar aan, waardoor er meer eenheid ontstaat. Vooral dat is erg belangrijk, als je een huis inricht met alle vertrekken op de begane grond. Hier loopt alles immers naadloos in elkaar over.

Een absoluut pluspunt voor de bewoners is daarbij dat de gekozen vloer zo ontzettend onderhoudsvriendelijk is. En door de warme en natuurlijke uitstraling van hout, zeker in combinatie met vloerverwarming, wordt voorkomen dat het een koud en steriel geheel wordt. Het huis, en zeker de vloer, straalt juist warmte uit.

Venis wand- en vloertegels zijn verkrijgbaar bij geselecteerde verkoopadressen.

 

Tekst: Inge Ruijs

 


Douglas & Jones, Special edition, Tegelgroep, wanden en vloeren

The Art of Living Selections | De mooiste wanden & vloeren  


Magazine The Art of Living ging de samenwerking aan met Tegelgroep Nederland om een special edition te publiceren over de mooiste wanden & vloeren. Je kunt deze special edition nu online bekijken. Benieuwd? Klik snel door!

__
Bekijk hier de speciale editie | Wanden & Vloeren!