Outdoor terras

Beschik je over een terras buiten dan is er voor de bekleding volop keus. Wat betreft materiaal is een stenen of houten terras mogelijk of een combinatie van beiden.

Materiaal

Terrassen van natuursteen zijn bijzonder stijlvol en tijdloos. Je kunt kiezen uit talrijke legpatronen. Met het juiste onderhoud en het goed impregneren zijn natuursteenterrassen erg duurzaam. Terrassen van hout en composiet combineren uitstekend met een tuin en stralen warmte en gezelligheid uit. Terrasbekleding van hout wordt gemaakt van natuurlijke, duurzame grondstoffen en is daardoor milieuvriendelijk. Daar staat tegenover dat er wel meer onderhoud nodig is en bescherming tegen de elementen zoals wind, regen, sneeuw en ijs. Composiet of hout-polymeer-composiet bestaat uit een combinatie van houtvezels en een milieuvriendelijk thermoplastisch bindmiddel. Voordelen zijn eenvoudig onderhoud en de beperkte invloed van weersomstandigheden op de terrasbekleding.

Hout

Vlonderhout wordt in twee houtvarianten geleverd namelijk hardhout en geïmpregneerd zachthout. Hardhouten vlonderplanken hebben een lange levensduur, maar zijn in aanschaf een stuk prijziger dan vlonderplanken van een zachtere houtsoort. De planken zijn altijd voorzien van groeven om te zorgen voor een stroefheid. Bij regen werken de groeven echter nadelig. Water blijft in de groeven staan en maken de planken glad. Hout heeft als voordeel dat het een natuurproduct Is waardoor het warmte en natuurlijkheid uitstraalt. Het heeft een aangenaam loopgevoel. Hout biedt een grote keuze in kwaliteit, eigenschappen en prijs. Hout vereist periodiek onderhoud met houtolie, zodat het hout niet grijs wordt.

Composiet

Kunststof vlonders hebben deze ongemakken niet. Composiet vlonderplanken zijn gemaakt uit een combinatie van houtsnippers en kunststof. Het ziet er uit als hout, maar het is nagenoeg onderhoudsvrij. Kunstof vlonders hebben niet de nadelen van hout. Als je kiest voor planken in houtcomposiet, dan wordt de waterabsorptie beperkt. Planken die volledig uit kunststof bestaan houden dankzij hun gesloten structuur geen vocht vast. De volledig kunststof planken zijn bovendien gemaakt uit een zeer stroef materiaal dat antislip is. De voordelen zijn: lijkt op echt hout; UV- en weerbestendig; onderhoudsvriendelijk; vochtbestendig; vormvast; splintervrij; slipvast; recyclebaar en pvc-vrij en gemakkelijk te verwerken en leggen

Hout, WPC, keramische tegels of natuursteen. De tuin is uitgegroeid tot het verlengstuk van de woning. Net zoals men zijn woning inricht in een bepaalde sfeer, probeert men dat ook in de tuin te doen. Bij de uiteindelijke keuze van de materialen, moet men hier rekening mee houden. Het terras is de overgang van het huis naar outdoor.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.