Oude fabriek met industrieel interieur

The Home Factory

Wat ooit een broodfabriek was, is vandaag de dag een prachtige woonplek. Om dit te bewerkstelligen werd het voormalige fabriekspand omgebouwd tot zes woningen met industrieel interieur. The Home Factory, verantwoordelijk voor de indelingen, verzorgde tevens het interieurconcept en de uitvoering van een aantal woningen. Dit industriële herenhuis vormt hiervan een schitterend voorbeeld.


Industerieel pand

Industrieel interieur, The Home Factory, The Art of Living

Authentieke kenmerken

In het industriële pand zijn verschillende authentieke kenmerken, zoals de kozijnen met originele  kleur, de ‘paddenstoelpilaren’ en de massieve plafonds, zichtbaar gelaten en vermengd met hedendaags wooncomfort en een woonstijl die naadloos aansluit bij de wensen van de bewoners. Zo is de indeling van dit herenhuis gebaseerd op de wens om prettig thuis te kunnen werken en als gezin zo veel mogelijk bij elkaar te zijn. Vanaf het thuiskantoor op de eerste verdieping is er daarom  zicht op de begane grond met woonkamer, keuken en eethoek. Vanuit de begane grond kijk je tot het oude plafond op de bovenste verdieping, negen meter hoog. Ook bepaalde vaste elementen in  de woning, zoals de drie trapuit-sparingen, werden in het plan van The Home Factory meegenomen. De maatwerktrap is hierdoor zowel onderdeel van de keuken geworden alsook een decoratief element in de sfeervol verlichte tuin. De maatwerkkeuken kreeg een prominente plek: in het midden  van de woning, waardoor alle ruimtes met elkaar verweven zijn. Het is niet alleen een functionele ruimte, maar dient tevens als meubelstuk en verlengstuk van de woonkamer.

“De maatwerkkeuken kreeg een prominente plek: in het midden  van de woning”


Natuurlijke materialen

Industrieel interieur, The Home Factory, The Art of Living

Natuurlijke materialen; een wand van mos.

De industriële sfeer van de woning is uitgediept door het gebruik van onder meer natuurlijke materialen zoals eucalyptus fineer, donker staal en Castell-stones: gegoten natuursteen. Deze dunne, platte stenen zijn aangelegd in een strook over de vloer naar buiten toe. Ook de wanden tot negen meter hoog zijn hiermee bekleed, wat direct een primeur is! De kleurnuances harmoniëren prachtig met het originele plafond van het herenhuis. Aan de andere zijde siert een groene wand met planten, waardoor de natuur letterlijk naar binnen is gebracht. Eenzelfde wand – met dit keer mos – is gekozen voor het kantoor.

Dat de bewoonster zelf ook veel bezig is met interieur, is duidelijk te zien aan de prachtige aankleding. Zij werd hierbij geadviseerd door Fenna van Beek van Colors@Home. Daarnaast zorgde The Home Factory overal voor hoogstaand maatwerk, een perfect lichtplan en passende kleurcombinaties. Het resultaat: een uniek geheel dat perfect bij de bewoners past en de rijke geschiedenis van het pand op bijzondere wijze nieuw leven inblaast.

Het project werd uitgeroepen tot beste Nederlandse Interior design 2021 en kreeg hierdoor een prestigieuze designprijs van de International Property Awards.

Editor: Media team

Datum: 02-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments and Lofts 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal