previous arrow
next arrow

Opvallende nieuwbouwwoning

Sfeervol wonen in hedendaagse architectuur

Eén van de laatste projecten van architect Walter Wuyts is wel een heel bijzondere, namelijk het ontwerp van zijn eigen woning en kantoor. Hét ultieme visitekaartje van zijn indrukwekkende ontwerpstijl. Tijd voor the art of living om een kijkje te nemen en Walter en zijn bijzondere projecten beter te leren kennen.

We ontmoeten Walter nabij Antwerpen. De nieuwbouw is volledig in hedendaagse architecturale stijl. “Ik heb bewust gekozen voor deze moderne, industriële stijl”, vertelt Walter, “In mijn werk en in mijn woning hoop ik te laten zien hoe je door een moderne bouwstijl een woning juist heel ruimtelijk kunt maken en tegelijkertijd een fijne woonsfeer neer kunt zetten.

Vaste partners
“Samen met bouwondernemer Van den Broeck heb ik bewust gekozen voor het gebruik van robuuste materialen, zoals een houten vloer van Lachappelle Parket en gedeeltelijk een PU-gietvloer van Excellent Gietvloeren. De speling met de hoogtes van het plafond, in combinatie met de kleur wit, geeft het huis een gevoel van sereniteit en rust. De plafondhoge deuren hebben een uniek sluitsysteem met een speciale klemband. Alle staalconstructies zijn uitgevoerd door Geert Laeremans uit Heist-op-den-Berg. De verlichtingsarmaturen zijn van Delta Light uit Wevelgem.”

Alle staalconstructies, zoals in de trappen, zijn uitgevoerd door Laeremans Geert uit Heist-op-den-Berg.


“De speling met de hoogtes van het plafond, in combinatie met de kleur wit, geeft het huis een gevoel van sereniteit en rust”


De prachtige doorkijk naar de tuin. De grote ramen en deuren zijn van Reynaers Aluminium, geplaatst door de firma Erba.

Energieneutraal
Het huis is door de verschillende maatmeubelen van Keukens De Jong heel persoonlijk geworden. De keuken ligt apart van de living, maar is door de open indeling toch één met de rest van de leefruimte. De grote ramen en deuren, van Reynaers Aluminium, geplaatst door de firma Erba uit Heist-op-den-Berg, zorgen voor een prachtig lichtinval en geven een mooie doorkijk naar de tuin, aangelegd door De Tuinman. De buitenbepleistering is hierbij verzorgd door Pubro & Co uit Lille, de betonnen prefab panelen door Kerkstoel, geplaatst door Bouwonderneming Jos Dejongh.

Op de eerste verdieping ligt onder andere een sfeervolle badkamer, met een groot bad van het merk Clou, een douche van Raindance, een wastafel met kranen van HG Starck en een wc van Duravit Starck. Al het sanitair is hierbij geleverd door Desco uit Wijnegem.

In de badkamer is het grote bad van het merk Clou een echte eyecatcher.


“Het water is een essentieel onderdeel van de woning en zorgt het gehele jaar door voor sfeer en rust”


Essentieel onderdeel
Ook in de buitenruimte komt het gebruik van natuurlijke materialen onder andere terug in het terras met tuinmeubelen van Bristol, geleverd door Overstock Garden, de waterval en het verwarmde zwembad. “Het water is een essentieel onderdeel van de woning en zorgt het gehele jaar door voor sfeer en rust en ’s avonds zelfs voor een feeëriek schouwspel van kleuren en tinten. Ik zoek graag naar vooruitstrevende manieren voor de energievoorziening. In deze woning maak ik bijvoorbeeld gebruik van een geothermische warmtepomp, die de warmte uit de aarde haalt. Als in het voorjaar nog de zonnepanelen worden geplaatst, kan ik hiermee volledig in mijn energiebehoefte voorzien en is deze woning energieneutraal.”

Rode draad
Walter: “Overal zie je wel een rode draad terug van hedendaagse, moderne, leefbare en tijdloze (nieuw)bouw. Maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat het ontwerp betekenis heeft, volledig aansluit bij de persoonlijkheid van de klant en dat deze zichzelf herkent in de woning. Mijn eigen huis en kantoor zijn hiervan het ultieme voorbeeld.”

Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: