glazen vouwwanden, the art of living, solarlux

  • SOLARLUX Nederland BV
  • Marie Curiestraat 2
  • 7442 DP  Nijverdal

Elegante schuifpui voor ultieme luxe | Solarlux 

Wanneer je de straat van deze woning in rijdt, zie je oude en nieuwe woningen afgewisseld naast elkaar staan. De omgeving is groen met veel vergezichten. Dit blijft ook in de toekomst zo, want de tuinen van alle nieuwbouwwoningen zijn gedeeltelijk bestemd als weidegebied. Dit betekent dat er niet gebouwd mag worden boven een meter. De vrijstaande woning die wij bezoeken was net geen nieuwbouw meer toen de huidige bewoners haar kochten. De vorige eigenaars hadden er slechts een half jaar gewoond toen ze de boel weer in de verkoop deden. De huidige bewoners wilden graag de woning ‘eigen’ maken en besloten deze nieuwe woning toch compleet te verbouwen. Middels glazen vouwwanden van Solarlux is een optimale binnen-buitenbeleving gerealiseerd.  

glazen vouwwanden, the art of living, solarlux

Genieten in het groen

In negen maanden tijd werd de hele tuin op de schop genomen. Hier kwam een nieuwe aanbouw in de vorm van een veranda met jacuzzi. Deze is voorzien van glazen vouwwanden van Solarlux en een ruimte met keuken, badkamer en toilet. “Van de veranda maken we in de winter veel gebruik, zeker van de jacuzzi”, vertelt de bewoonster. “We kunnen kiezen of we de glazen wand open of dicht houden en we hebben er vloerverwarming en twee heaters geplaatst. De vouwwand heeft geen hinderlijke stijlen, waardoor je een mooi uitzicht hebt over de vijver en de achtergelegen weides.” Zowel ’s zomers als ’s winters is de tuin groen dankzij de vele grassoorten en bladhoudende planten. “Het hele bloeiseizoen hebben we wat te zien. Zelfs in het najaar bloeien er nog bloemen aan de rand van de vijver. Dat geeft zo’n zomers gevoel”, aldus de bewoonster. 

glazen vouwwanden, the art of living, solarlux

Meer over Solarlux

Al meer dan 30 jaar is Solarlux een gevestigde naam op het gebied van schuifpuien, terrasoverkappingen, serres en glazen vouwwanden. Doordat alle producten in eigen fabriek worden geproduceerd, kan een optimale kwaliteit worden gegarandeerd. Dit is dan ook meerdere malen bekroond met certificaten, onderscheidingen en internationale awards. 

Om deze kwaliteit en de service te waarborgen worden alle monteurs geschoold en opgeleid. Daarnaast kan je een persoonlijk advies verwachten van de deskundige professionals. Zij begeleiden het hele proces van ontwerp tot aan de oplevering. 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Meer projecten van Solarlux bekijken?