Optimaal genieten van de buitenruimte met een buitenkeuken 

Buitenkeukens

Nu het weer mooi weer wordt willen we allemaal buiten zijn om de genieten van de zon. Daarnaast is het ook weer langer licht, waardoor iedereen ook langer buiten kan blijven zitten. Je kunt weer lekker lang tafelen en optimaal genieten van goed gezelschap. Buiten eten beperkte zich lange tijd tot picknicken of een ontbijt/diner op het terras. Maar tegenwoordig is de buitenruimte net zo belangrijk als de binnenruimte. Dit betekent dat we zoveel mogelijk van onze tuin, ons terras of ons balkon willen genieten. Steeds meer mensen willen dan ook de optie hebben om buiten te kunnen koken. Daarom wordt een buitenkeuken steeds vaker een must. Zet de salades en marinades maar klaar, want we tonen je graag een aantal prachtige buitenkeukens. 

De barbecue 

Wie aan buiten koken denkt zal in eerste instantie denken aan een barbecue. Barbecues zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een eenvoudige variant met alleen en rooster. Maar er bestaan bijvoorbeeld ook barbecues met een kap om het vlees beter te kunnen garen of ze hebben aan de zijkant extra ruimte om keukentoebehoren op te zetten. Je kunt zo luxe barbecueën als je zelf wilt. 

Buitenkeuken, Barbecue, The Art Of Living
Strak Studios: Exclusieve, solide buitenkeuken van Roda Outdoor ontworpen door Rodolfo Dordoni met luxe rvs koelkast, verrijdbare kookmodule en fraaie designkraan

De buitenkeuken 

Maar het is ook mogelijk om een volledige buitenkeuken te installeren. Dit zijn eigenlijk keukenblokken die over alles beschikken waar een binnenkeuken ook over beschikt. Denk aan een luxe fornuis, een wasbak, een werkblad en soms zelfs een oven. Op deze manier wordt buiten koken natuurlijk erg eenvoudig want je hebt werkelijk alles binnen handbereik.  

Open vuur 

Een heerlijk open vuurtje mag natuurlijk ook niet ontbreken in jouw eigen buitenkeuken. Dit draagt bij aan een heerlijke sfeer en een open vuur biedt natuurlijk ook mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld net gebarbecued dan is het fantastisch om af te sluiten met marshmallows die je boven het vuur roostert. Al met al maakt open vuur de buitenruimte, en daarmee de eetruimte, helemaal af.  

Buitenkeuken, Barbecue, The Art Of Living
OFYR: the art of outdoor cooking.

Editor: Media team

Datum: 27-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living