Open keuken, Thomas de Gier, Keuken inspiratie, Keuken, Eetkamer

Sfeervolle nieuwbouwvilla met open keuken | Thomas de Gier

De keuken heeft een belangrijke positie in een woning, want het is dé plek waar de familie samenkomt en waar er, naast gegeten, ook gekookt en gepraat wordt. De kleur- en materiaalkeuze voor een kookvertrek is ontzettend uiteenlopend, zo kan er gekozen worden voor een zachte uitstraling met lichte kleuren, maar het kan ook een eyecatcher vormen door middel van robuuste materialen. Daarnaast zijn er tevens tal van opties voor de opstelling. Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos en de zoektocht is groot. Om hiervoor inspiratie op te doen, licht The Art of Living één van de woningen uit met een prachtige open keuken.

Met elk gezelschap

In deze sfeervolle nieuwbouwvilla is een ruime open keuken gerealiseerd met een gezellige zithoek, wat uiteindelijk het absolute hart van het huis heeft gevormd. Het kookeiland heeft hierin een centrale positie gekregen, waarbij het keukenblad prachtig combineert met de vloer. Omdat de familie de wens had om met elk gezelschap in de keuken te kunnen vertoeven, is het zelfs mogelijk om aan het kookeiland te tafelen of even een praatje te maken tijdens het bereiden van het eten. Omdat deze stoelen van velours zijn gerealiseerd, zijn het echte blikvangers. Naast de strakke meubels en elementen van dezelfde materialen en kleuren in de open keuken springen de stoelen er echt uit!

Open keuken, Thomas de Gier, Keuken inspiratie, Keuken, Eetkamer

Rustig geheel

Naast het kookeiland is een kastenwand gesitueerd in dezelfde kleur hout als het materiaal van de eettafel. De vloer aan deze kant heeft tevens dezelfde kleur, waardoor allebei de elementen prachtig in elkaar overvloeien en toch op zichzelf staand zijn. Zo hebben de stoelen aan de ene zijde ook weer dezelfde kleur als de vloer bij het kookeiland. Dankzij de combinatie van dezelfde materialen en kleuren, maar dan in andere elementen is er een rustig geheel ontstaan. Hierdoor is deze open keuken de perfecte plek om samen te komen en heerlijk te tafelen.

Open keuken, Thomas de Gier, Keuken inspiratie, Keuken, Eetkamer

 

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?