Open keuken met loftgevoel | Steven Van Compernol Interieur 

De bewoonster van dit huis en haar vriend werken beiden in de naastgelegen zaak mét woonst van haar ouders. Praktische voordelen genoeg dus. Alleen was het een uitdagend pand om er iets mee te doen: smal, diep en met een gelijkvloers dat enkel een kleine hal met gastentoilet, trap en vestiaire toeliet. De achterliggende ruimte van het gelijkvloers wordt immers ingepalmd door de zaak van de ouders. Deze smalle rijwoning werd door Steven van Steven Van Compernol Interieur omgevormd tot een hippe woning inclusief open keuken met een uitgesproken loftgevoel, verspreid over twee verdiepingen van elk 56 vierkante meter. 

Open keuken, Steven Van Compernol Interieur, The Art of Living 

Interieurarchitect: Steven Van Compernol Interieur. Maatwerk interieur en keuken: Ferlin Interieur.

Houten vloer: Brabo Flooring. Meubels keuken en woonkamer: RR Interieur. Verlichting: Brick in the Wall. Natuurstenen keukenblad: Potier Stone. Openhaard: Bosmans Haarden.

Open keuken, Steven Van Compernol Interieur, The Art of Living 

Verdiepingen opengetrokken 

Steven Van Compernol besliste meteen om de twee verdiepingen helemaal open te trekken zodanig dat je meteen overvallen wordt door een soort loftgevoel dat je slechts zelden aantreft in een klassieke rijwoning. De eerste verdieping omvat de open keuken, eetplaats en zithoek. Op de tweede verdieping bevindt zich een dressing, een slaapkamer, een badkamer en een berging tussen beide laatste. Achteraan de eerste verdieping werd een dakterras aangelegd en een zwembad, die gemeenschappelijk zijn met de woning van de ouders. 

Open keuken, Steven Van Compernol Interieur, The Art of Living 

kast, Steven Van Compernol Interieur, The Art of Living 

Koken, eten en relaxen in één enkele ruimte 

De drie functies op de eerste verdieping – met name koken, eten en relaxen in het salon – lopen naadloos in elkaar over. Op de vloer werd een parket in natuurlijke eik geplaatst in de breedterichting. Het hele concept op deze verdieping is gebaseerd op een strak, grafisch spel van lijnen, vlakken en volumes, zowel horizontaal als verticaal aanwezig in de kastenwanden. Een subtiele verwijzing naar het werk van Mondriaan is niet veraf. 

badkamer, Steven Van Compernol Interieur, The Art of Living 

Badkamerkranen: VOLA. Schilderwerk binnen + mortex badkamer: Carl Laloo. Shutters: JASNO.

E-installatie/W-installatie/Domotica: All Technics Engineering.

Onderhoudsvriendelijke materialen 

Het kookgedeelte in de open keuken zit ingewerkt in een bleke kastenwand met hoge deuren, uitgevoerd in een Arpa Sixty Liano-laminaat met linnenstructuur. De handgrepen zijn in het materiaal uitgefreesd. De spatwand en de werkplaat zijn gemaakt uit vol-kernplaten van zwart Arpa Fenix-laminaat, met de look van zwart staalplaat. De keuze voor dit materiaal is ingegeven door het feit dat er geen vingerafdrukken op achterblijven. 

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Cafeine

____

Wil je meer projecten zien van Steven Van Compernol Interieur?