Open appartement aan zee | Britt Thomas

Drie kleinkinderen kwamen vroeger zeer regelmatig op bezoek bij de grootouders in het appartement aan zee. Na bijna veertig jaar beslisten ze met z’n drieën dat het tijd was voor verandering. Interieurarchitect Britt Thomas werd in de armen genomen om het complete, open appartement te renoveren. Zij toverde het appartement met veel emotionele waarde om tot een oase van rust waarin de drie gezinnen samen of afwisselend en met vrienden heerlijk kunnen vertoeven. Mét uitzicht op zee.

Verlichting: Accessori Lichtarchitectuur. Interieur op maat: DInterieur. Parket vloer: Woodstoxx

Natuursteen: Potier Stone

Interieurarchitect: Britt Thomas. Schrijnwerken: Klaas Gunst Schrijnwerken

Altijd in contact met elkaar

Het creëren van één grote open ruimte waarin keuken en leefruimte in verbinding met elkaar staan was de belangrijkste vereiste van de drie kleinkinderen. De voorheen afgesloten keuken werd opengebroken om zo vanuit de keuken een panoramisch zicht op zee te krijgen. De focus van dit project lag op de leefruimte. Ze vonden het alle drie zeer belangrijk dat het een ruimte werd waar ze met zijn alle samen konden zijn. Na een dag op het strand lekker een aperitiefje nemen aan het bargedeelte terwijl de kinderen op de bank zitten, dát gevoel. Het gebruik van hout en natuursteen loopt als een rode draad door dit appartement. Het strakke natuursteen contrasteert met het gebruik van walnoot.

Stalen schrijnwerken: Fo Le Fer. Schildwerken: De Bruijne Decoratie BVBA

Chape en isolatie: Royaux Chape en Isolatie bv. Elektrische installaties en HVAC: ESPProjects BVBA. Sanitair: Facq

Stalen Schrijnwerk: Fo Le Fer

Contrasterend lijnenspel

Opmerkelijk in dit open appartement is dat er ook zijdelings veel ramen zijn door de hoekligging. Hierdoor geniet men de hele dag van de zon ondanks ligging aan de dijk (noordkant). Door het zeeklimaat waren de oorspronkelijk van hout gemaakte kozijnen toe aan vervanging en is er gekozen voor witte aluminium kozijnen. Het levende schilderij dat hierdoor gevormd wordt, herinnert aan vroeger: een zitbankje waar de kleinkinderen veel zaten toen ze bij de grootouders waren, starend naar de woeste zee of de levendige drukte op de dijk. De horizontale belijning is door het hele appartement doorgetrokken en wordt af en toe doorbroken door een aantal sterk aanwezige verticale lijnen. Deze belijning komt onder andere terug in het tv-meubel en de kasten in de keuken.

 

Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: Beeldcollectief

_____

Meer projecten zien van Britt Thomas?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!