Oase van rust midden in de stad

Carson

Carson is een bloeiend en puur Belgisch bedrijf dat van zorgeloos renoveren zijn missie heeft gemaakt. Niet alleen daarom koos de opdrachtgeefster voor deze totaalaannemer uit Antwerpen, maar ook vanwege de hoge kwaliteit van afwerking en de technische knowhow. Het gelijkvloerse appartement in deze voormalige suikerraffinaderij werd volledig casco gemaakt, waarna Carson er een maatwerkinterieur realiseerde dat sober en zen is, met een tikje Ibiza-vibes – precies passend bij de wensen en het karakter van de bewoonster.


Leefruimte

Licht interieur, keuken, Carson, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimte

Natuurstenen keukenblad

Potier Stone

Stadsoase van rust

Het appartement bevindt zich midden in de stad, waar de bewoonster van het bruisende leven kan genieten, maar waar ze ook een plek heeft om tot zichzelf te komen. Een oase van rust. Dat is direct voelbaar wanneer je het gelijkvloerse appartement betreedt, evenals dat dit de woning is van een interieur- en kunstliefhebber met een zwak voor handgemaakt keramiek. In de inkomhal vang je meteen een glimp op van een aantal van de kunstwerken. Via de glazen deuren met wit stalen frame betreed je vervolgens de living. Daarna geeft de woning zich aan je bloot. De hoogte ontneemt je de adem. De leefruimte, uitgevoerd in lichte, zachte kleuren en natuurlijke materialen, straalt sereniteit uit. In het midden bevindt zich een comfortabele stoffen sofa. De tv gaat verborgen achter een multifunctionele kastenwand die tevens dienstdoet als zitmeubel met grote losse kussens. De muur aan deze zijde werd voorzien van decoratieve muurverf met een structuur die de natuurlijke vibe benadrukt. Door de verspringende eikenhouten vloer, gelegd met planken in verschillende afmetingen, lijkt de living bovendien langer. Rustgevende muziek klinkt door het onzichtbare speakersysteem.


Slaapkamer

Licht interieur, keuken, Carson, The Art of Living

Strakke keuken

Ook tussen de living en de keuken is gekozen voor een glazen deur met wit frame om de rust te bewaren. Hoewel nog steeds zen, oogt de keuken ietwat strakker door de lijnen in het vaste maatwerkmeubilair. Het eiland van travertin met kookplaat, ingebouwde afzuiging en bijpassende barkrukken vormt het hart van de keuken. Om wat vrouwelijkheid aan het interieur toe te voegen, ontwierpen en maakten Carson en de bewoonster een eettafel met organische vormen, afgewerkt met microtopping. De blikvanger is de volledig eiken wand, waarin zowel een koffiecorner verscholen zit alsook de toegang naar de slaapvertrekken. In de slaapvertrekken komt het oorspronkelijke karakter van het appartement meer tot uiting door de houten balken die in het zicht behouden zijn. Het plafond is er lager, wat voor een geborgen gevoel zorgt. De materialisatie is doorgetrokken in de slaapsuite. De doorloopkast tussen de dressing en de slaapkamer geeft een waar hotelgevoel.

Editor: Media Team RRO

Datum: 22-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Yannick Milpas