Nobel Flooring

Nobel Flooring is een fabrikant van duurzame en hoogkwalitatieve producten, zoals parket, houten trappen en maatwerk. De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot 1890. Met Johan Schrauwen en Petra Lievens is de zesde generatie nu aan zet. De afgelopen jaren zette het bedrijf sterk in op maatwerk, eigen en unieke legpatronen op maat en een ultramodern machinepark. Het team van Nobel Flooring streeft altijd naar kwaliteit, service, een optimale prijs-kwaliteitverhouding en een maximale klantentevredenheid.

Informatie over Nobel Flooring


Slider-Nobel-3
Slider-Nobel-8
Slider-Nobel-10
Slider-Nobel-9
Slider-Nobel-6
Slider-Nobel-7
Slider-Nobel-4
Slider-Nobel-5
Slider-Nobel-
Slider-Nobel-2
previous arrow
next arrow

Werken met de natuur

Hout is het mooiste materiaal dat de natuur ons biedt. Nobel Flooring geeft dat edele materiaal een tijdloze dimensie. Het basisproduct komt uit duurzaam bosbeheer uit onze onmiddellijke omgeving. Dat krijgt een uniek karakter dankzij kleuring, veroudering en afwerking met producten volgens eigen recepten.

Vloer voor alle werk

Die producten worden volgens de modernste procedés machinaal aangebracht zodat een water- en vuilstotende laag ontstaat die een duurzaam en onderhoudsvriendelijk eindresultaat garandeert. Een water- en vuilafstotende hardwaxolie wordt onder hoge druk in de planken gewalst, waardoor je parket bestand is tegen modderschoenen, plakkende kinderhanden en gemorste dranken. Parket van Nobel Flooring is dan ook geschikt voor keukens, badkamers en intensief gebruikte ruimtes in horeca, winkels of kantoren. Een regelmatige reinigingsbeurt met een natuurzeep volstaat voor een vloer die een leven lang mooi blijft. Parket met een onderlaag van berkenmultiplex is bovendien perfect combineerbaar met vloerverwarming en -koeling.

Natuurlijke charme

Hout is als materiaal al rijk aan een hoge dosis natuurlijke charme. Wie de voorkeur geeft aan een authentieke en ambachtelijke look kan kiezen voor een afwerking met een natuurlijke bescherming, een zeep waaraan pigment is toegevoegd voor een zeer mat uiterlijk. Dergelijke vloeren verouderen samen met de bewoners en worden alleen maar mooier met de tijd. Nog wat meer karakter krijg je door specifieke veroudering, van een gebroken velling tot een ongelijke toplaag.

Kwalitatief maatwerk

Een houten vloer of trap van Nobel Flooring is een investering op lange termijn, eentje voor het leven. Het bedrijf sluit dan ook geen compromissen op het vlak van kwaliteit. Het productieproces begint bij ruw, bruut hout, waaruit planken gezaagd worden in de zagerij te Minderhout. Daarna volgt een handmatige selectie en bewerking in het uiterst moderne machinepark om tot je droomvloer of -trap te komen. De unieke combinatie van technische knowhow, vakmanschap en een liefde en passie voor het beste materiaal zijn de beste garantie op tevreden klanten.

Lokaal en duurzaam

Nobel Flooring werkt met medewerkers uit Hoogstraten en omgeving om voor klanten wereldwijd een droomvloer en -trap te realiseren, in een samenwerking die gebaseerd is op creativiteit en vertrouwen. In al zijn beslissingen houdt Nobel Flooring altijd maximaal rekening met de impact ervan op milieu, omgeving en werknemers. Het bedrijf kiest bewust voor hout van bij onsEiken planken zijn afkomstig van duurzaam beheerde bossen in België en Frankrijk, met het FSC-keurmerk en PEFC-label. Restmateriaal wordt verwerkt tot nieuwe vloerplanken. Andere gebruikte producten zoals lijmen, beitsen en oliën voldoen aan de strenge Europese regels voor een gezond binnenklimaat. Nobel Flooring investeert nu al om over enkele jaren volledig CO2-neutraal te werken, in de vorm van eigen energieproductie met zonnepanelen, een elektrisch wagenpark en het aanplanten van bossen.

Zonder zorgen

Nobel Flooring streeft als een betrouwbare partner naar een maximale klantentevredenheid. De medewerkers zijn geen verkopers, wél gepassioneerde specialisten die leven voor hout. Zij informeren je graag over de voordelen en mogelijkheden van onze producten en voor en tijdens de uitvoering ontzorgen de projectleiders de klanten. Eigen plaatsers zorgen voor een vakkundig en nauwkeurig geplaatste vloer of trap, met respect voor jouw thuis.

Trendy en tijdloos

Zijn inspiratie haalt Nobel Flooring uit het moois dat de natuur te bieden heeft en uit de jarenlange samenwerking met gerenommeerde architecten. Het bedrijf blijft nauw betrokken bij wat trendy is in de wereld van binnenhuisinrichting. Het team blijft verder ontwikkelen, vernieuwen en verduurzamen voor een mooiere toekomst tijdens een voortdurend leer- en verbeteringsproces. De klanten doen hun voordeel met de steeds groeiende expertise die deze aanpak met zich meebrengt, want zij vinden Bij Nobel Flooring de nodige inspiratie voor een tijdloos interieur waarin je kunt en mag leven.