Tuinproject Zeist, natuurgevelsteen, gevelbekleding

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Niveaucontrast in tuin met natuursteen | Natuurgevelsteen

Dit prachtige plaatje doet meteen denken aan de indrukwekkende rijstvelden in Azië. De niveauverschillen geven enorm veel ruimte aan de tuin en de regelmatigheid hierin is een lust voor het oog. Het natuursteen in de tuin is gebruikt om de niveaus te contrasteren past perfect in de omgeving. De combinatie met het cortenstaal van de vijver is magnifiek uitgebalanceerd. De rode gloed van het staal komt subtiel terug in de steenkleur van het natuursteen, geleverd door Natuurgevelsteen.

Ultieme eenheid

Deze unieke, landelijke tuin met natuursteen van deze prachtige villa in de omgeving Utrecht past mooi bij de woning. Het metselwerk zorgt voor een prachtig en weids lijnenspel waardoor het ontwerp ook esthetisch de lat hoog legt. Daarnaast zijn alle tuinmuren afgedekt met bijpassende met de hand bekapte stenen uit dezelfde groeve, waardoor je de ultieme eenheid kunt bereiken in het tuinontwerp.

Natuurgevelsteen, natuursteen, tuin, vijver

Tuinontwerp op het hoogste niveau

Het tuinontwerpbureau, Debie & Verkuijl, is werkzaam bij historische tuinen, parken en landschappen. Het verricht onderzoek en vertaalt dit naar frisse ontwerpen. Zijn hoveniers zijn zeer bedreven in herstel, aanleg en beheer van tuinen bij monumenten. Het bedrijf werkt aan zeer diverse projecten verspreid over heel Nederland. Het werk omvat alle schaalniveaus en aspecten van het particuliere én publieke domein. Daarnaast zet Debie & Verkuijl zich actief in voor kennisontwikkeling ten aanzien van behoud en herstel van het cultuurhistorisch groene erfgoed.

natuurgevelsteen, natuursteen, tuin, niveaucontrast

Historische twist

Natuurgevelsteen was een belangrijke partner in de realisatie van deze tuin met natuursteen. Natuurgevelsteen is een uitermate duurzaam product, recht uit de natuur, zonder fabrieksmatige processen als ovens voor bakken of smelten. Ook worden in de productie op geen enkele wijze chemicaliën toegepast. Natuursteen toegepast als metselwerk, een bewezen techniek, geeft de gevel een levensduur van minstens 100 jaar. Die lange levensduur is terug te zien in monumenten en gebouwen van natuursteen over de hele wereld. Deze samenwerking heeft dus mooie raakvlakken als het gaat om monumentaal aanleggen en restaureren.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____

 


natuursteen, natuurgevelsteen, appartementencomplex, exclusief materiaal, prachtig, luxe uitstraling

 

____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?